Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 09-11-2010

Televisie
POLITIE PARAMARIBO
Uitzending vanaf vrijdag 12 november
Nederland 1 - 22.25 uur

SURINAME KRIJGT PRIMEUR VAN POLITIE PARAMARIBO

POLITIE PARAMARIBO, dat vanaf vrijdag 12 november te zien is bij de TROS, wordt een dag eerder al in Suriname uitgezonden. De nationale zender Apintie TV brengt de serie wekelijks op donderdag om 21.45 uur lokale tijd, ABC Suriname programmeert het op vrijdag 21.45 uur en Sky op zondag om 22.00 uur. BVN van de Wereldomroep zendt het programma wereldwijd elke zondag uit.

Peter Kuipers, TROS-directeur: "Wij hebben tijdens het opnemen van de serie enorm veel medewerking gehad van de politie en inwoners van Paramaribo. Als dank daarvoor vinden wij het niet meer dan logisch dat zij de primeur van de reeks krijgen."

POLITIE PARAMARIBO is een zesdelige serie over het werk van de politie in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. Er worden agenten van verschillende disciplines gevolgd in hun dagelijkse werk. Met 300.000 inwoners is de stad vergelijkbaar met Utrecht. Inbraken, hardrijders en buurtruzies zijn er dan ook aan de orde van de dag, maar de aanpak is toch ietsje anders dan die in Nederland...

In de eerste aflevering is onder meer te zien hoe de Motor Surveillance Dienst er op uittrekt om wegovertreders aan te pakken en de camera volgt een inwoner die op zoek is naar zijn zeer waardevolle zangvogel. Verder wordt een straat afgezet en al het verkeer gecontroleerd op overtredingen. Met name de getinte ramen zijn een veelvoorkomend euvel. Sinds kort wordt daar strenger op gecontroleerd, maar velen hebben ze nog zitten.

Voor meer informatie: www.tros.nl/politieparamaribo.nl



Ingezonden persbericht