Gemeente Dordrecht

Geëmancipeerd bezoek uit Bamenda

Burgemeester Brok ontvangt op vrijdag 12 november mw. Veronica Kini, winnaar van de Dordtse Emancipatieprijs 2010. Mevrouw Veronica Kini is voorzitter van de Ntankah Village Women Group, een vrouwenvereniging in Bamenda, de partnerstad van Dordrecht in Kameroen.

Doel bezoek
Mevrouw Kini bezoekt samen met haar echtgenoot Dordrecht van 8 tot 14 november. Haar bezoek was eerder gepland tijdens de Afrika week in juni dit jaar, maar dat kon toen vanwege visumperikelen niet doorgaan.

Tijdens haar verblijf in Dordrecht bezoekt zij een aantal scholen en instellingen in Dordrecht om presentaties te geven en te discussiëren over de situatie van vrouwen in Bamenda en Dordrecht en over de rol van vrouwen bij ontwikkelingssamenwerking.

Samenwerking met Dordtse vrouwenverenigingen
De stichting Dordrecht- Bamenda en de multiculturele vrouwenvereniging Balans hebben al lange tijd contact met Veronica en haar organisatie. In 2009 zijn vrouwen uit Dordrecht zelfs naar Bamenda gereisd om samen met de Bamendese vrouwen Internationale Vrouwendag te vieren.

Dordtse Emancipatieprijs
Mevrouw Kini heeft met haar vrouwengroep de Dordtse Emancipatieprijs gekregen voor haar inzet voor vrouwen in zowel Bamenda als de positie van vrouwen in het algemeen.

De Dordtse Emancipatieprijs is bedoeld voor een vrouw of een vrouwengroep die vrouwen uit verschillende culturen bijeen heeft gebracht en wat vervolgens heeft geleid tot interactie. De prijs is een initiatief van de Dordtse gemeenteraad.

Internationale samenwerking
De gemeente werkt internationaal samen met haar partnersteden Bamenda, Varna, Emalahleni, Recklinghausen en Hastings. De gemeente wil hiermee de bewustwording van de Dordtse bevolking over het leven in deze steden vergroten en het lokaal bestuur in ontwikkelingslanden versterken.

Datum 11 november 2010