Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
HUMAN


1 vrijdag 12 november 2010

Radio 5 & www.obalive.nl
19.00-20.00 uur


2 Radiotalkshow over cultuur, politiek, wetenschap en moraal

Rechtstreeks vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam

Presentatie: Theodor Holman


---

Hoofdgast: wiskundige Hendrik Lenstra. Zonder auto, tv en computer heeft hij zich ontwikkeld tot een van de grootste wiskundigen. Hij werd wereldwijd beroemd met de ontdekking van het LLL-algoritme. Het algoritme wordt gebruikt bij het converteren van JPEG afbeeldingen en toegepast in draadloze netwerken. Hendrik Lenstra is ook te zien in HUMAN's tv documentaire 'De dingen die je niet begrijpt' uit deel 2 van de (7-delige) serie De Magie van de Wetenschap (Ned. 2, zo.a.s. 14 nov. 18.35 uur)

Max Pam met de rubriek Ketter en Geest met berichten die voor goddelozen, atheïsten en humanisten van belang zijn.

Rondetafel o.l.v. Theodor Holman over het essay 'De eeuwige terugkeer van het fascisme' van Rob Riemen met Chris Rutenfrans, redacteur opiniepagina Volkskrant en Coen Brummer, publicist. Heeft Rob Riemen, gelijk als hij Geert Wilders een fascist noemt en zijn beweging een logisch gevolg van een nihilistische massamaatschappij? Rob Riemen is oprichter/directeur van het Nexus Instituut dat o.a. maatschappelijke debatten organiseert.

OBA Live is een rechtstreekse uitzending met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Online te bekijken www.obalive.nl (live en on demand)