"Wat doet u voor mijn toekomst?"


MAASTRICHT, 20101105 -- In het boek 'Wat doet u voor mijn toekomst?' onderzoeken 24 Limburgse jongeren hoe de verantwoordelijken van vandaag werken aan een duurzame toekomst in hun provincie. Ze gaan hiervoor in gesprek met 25 toonaangevende bedrijven en organisaties zoals Van Gansewinkel, Gulpener bierbrouwerij, DSM, Pinkpop, Waterleidingmaatschappij Limburg (WML), de Floriade 2012 en de Provincie zelf. Voorwoorden zijn van top eco-chemicus Michael Braungart en zakenvrouw Anne-Marie Rakhorst.

Doordat verschillende thema's in het boek aan bod komen (voeding, energie, design, wonen, vrije tijd en denkwerk) biedt het boek een maatschappelijk brede blik. De interviews zijn door de jongeren zelf afgenomen en uitgewerkt, waardoor de soms complexe thema's op een begrijpelijke en laagdrempelige manier zijn beschreven. Eerlijke en duidelijke antwoorden van verrassend openhartige CEO's volgen op onbevooroordeelde en vaak prikkelend kritische vragen over de toekomst van Limburg, duurzaamheid en Cradle to Cradle. Naast interviews bevat het boek beeldverslagen van duurzame shopexpedities en een provinciebreed afgenomen enquête onder jongeren over duurzaamheid.

Het boek is een initiatief van de Stichting Duurzaam Geleerd en werd gesponsord door de Provincie Limburg, DSM en Planet Prosperity Foundation. Initiatiefneemster Marion Van der Kleij: "Deze uitgave laat zien dat jongeren graag willen meedenken over een duurzame toekomst, zeker als we daar creatieve en vernieuwende oplossingen voor bedenken. Het is hierbij een uitgelezen kans een goede samenwerking te stimuleren tussen onderwijs en bedrijfsleven."

Het 128 pagina's tellende boek is kleurrijk, Cradle to Cradle gedrukt en hardcover gebonden en kan worden besteld via www.limburg2030.nl . Snelle bestellers kunnen de boekpresentatie op 12 november 2010 op het Château Neercanne in Maastricht op uitnodiging bijwonen (een beperkt aantal kaarten is nog beschikbaar). Het eerste exemplaar van het boek zal (eerder) die dag worden aangeboden aan de Gouverneur van de Provincie Limburg, Leon Frissen.

Stichting Duurzaam Geleerd

Wat doet u voor mijn toekomst? isbn 978-90-816275-1-1