Follow An Archive Dag op 12 november 2010


Volg een archief op Twitter

MIDDELBURG, 20101106 -- Op 12 november 2010 vindt op Twitter de wereldwijde #followanarchive dag plaats. Dan kan iedereen aan zijn volgers op Twitter vertellen over zijn favoriete twitterende archief. Mensen kunnen ook archieven op Twitter gaan volgen en vertellen waarom ze dat doen. Meedoen is eenvoudig. Maak een twitteraccount aan als je dat nog niet hebt. Tweet op 12 november over je favoriete archief of ga een archief volgen. Voeg de hashtag (trefwoord) #followanarchive toe.

Aandacht en contact
Denk je eens in: als over de hele wereld mensen aan elkaar zouden vertellen wat hun favoriete twitterende archief is, wat zou er dan gebeuren? In elk geval levert het veel positieve aandacht op voor de archiefwereld. Het stimuleert archieven om ook via twitter contact te zoeken met hun gebruikers. Dat is dan ook waar het op #followanarchive dag op 12 november om gaat: meer aandacht vragen voor archieven op twitter om liefhebbers en gebruikers van archieven ook via dit sociale netwerk met elkaar in contact te brengen.

Initiatiefnemers
De wereldwijde #followanarchive dag is een initiatief van vier medewerkers van archieven in Denemarken en Nederland die elkaar online hebben gevonden: Charlotte Jensen, Bente Jensen, Poulus Bliek en Anneke van Waarden-Koets.

Vragen?
Heb je vragen of wil je meewerken aan de promotie van #followanarchive dag? Dat kan! Stuur een tweet naar twitter.com/followanarchive en we nemen contact met je op.

Op het FollowAnArchive blog followanarchive.blogspot.com/ kun je informatie over de #followanarchive dag vinden. Via twitter.com/followanarchive houden we mensen op de hoogte van de voorbereidingen.





Ingezonden persbericht