Forum


13 november 2010

Jaarcongres Platform Allochtone Ouders & Onderwijs 2010

Vroege selectie in het onderwijs, gelijke kansen in het onderwijs en ontplooien van talent

Vooraankondiging

Het PAOO Jaarcongres 2010 staat in het teken van vroege selectie. Vroege selectie, de effecten en het tegengaan van negatieve gevolgen van het selectiemoment komen tijdens het jaarcongres aanbod. Wat is/was het effect of gevolg van vroege selectie voor uw kind(eren)? Wat kunt u als ouder doen om de gevolgen/effecten van vroege selectie te beperken? Hoe gaan scholen om met vroegselectie? Welke maatregelen zijn nodig om de gevolgen en effecten van vroege selectie te beperken of tegen te gaan?

Leerlingen met een lagere sociaal-economische achtergrond en allochtone Nederlandse leerlingen hebben in een vroeg selecterend onderwijsstelsel
- zoals dat in Nederland - een grotere kans om te laag te worden ingeschat, waardoor voor hen de toegankelijkheid van hogere onderwijstypes worden verkleind.

Doelgroep
De bijeenkomst wordt georganiseerd voor ouders, scholen, professionals, beleidsmakers, vertegenwoordigers uit het onderwijsveld, Tweede Kamerleden, onderzoekers, onderwijssociologen, vertegenwoordigers van politieke partijen.

Opzet programma
Het eerste deel van het programma omvat een plenair gedeelte met inleidingen betreffende vroege selectie. In het tweede deel (na de lunch) kunnen de deelnemers aan het Jaarcongres met elkaar in discussie gaan door deel te nemen aan één van de 10 themaworkshops.

Deze vooraankondiging is dan ook bedoeld om zaterdag 13 november 2010 alvast in uw agenda te reserveren. Momenteel werken we aan de samenstelling van het programma voor die dag.

foto
Datum, tijd en locatie
zaterdag 13 november 2010
10.00 - 16.00 uur
Congrescentrum De Eenhoorn, Amersfoort

Aanmelding
U kunt zich aanmelden door middel van het online formulier >, u ontvangt bevestiging van uw aanmelding.

Contact
Voor nadere informatie over PAOO Jaarcongres kunt u contact opnemen met±
Anneke Bainathsah
tel.: 030 2974321
e-mail: a.bainathsah@forum.nl