Krause voegt zich bij Anneke van Giersbergen en Tom Pintens

02/11/2010 13:01

Wissenraet van Spaendonck

Zangeres/instrumentaliste Krause (Susanne Clermonts, in 2009 doorgebroken met het album 'No Guts, No Glory) voegt zich bij zangeres Anneke van Giersbergen en gitarist Tom Pintens (ex-Zita Swoon) voor een prachtig gelegenheidsproject. Op zaterdagavond 13 november stappen deze drie eigenzinnige muzikanten met elkaar het podium op tijdens festival November Music in 's-Hertogenbosch.

Het kristalheldere stemgeluid van Anneke van Giersbergen (ex- The Gathering en Agua de Annique) weet generaties pop- en rockliefhebbers te bekoren. November Music en Muzieklab Brabant hebben haar uitgenodigd voor een nieuw project. Ver weg van de comfortzone van de rock en metal gaat Van Giersbergen de uitdaging aan. Samen met de Belgische gitarist 'extraordinaire' Tom Pintens en Krause kiest Van Giersbergen het ruime sop. Met een gezonde experimentdrift nemen zij in poppodium W2 covers en eigen werk onder de loep.

November Music vindt dit jaar plaats van 10 t/m 14 november en is het belangrijkste festival voor nieuwe muziek in Nederland: de muziek van nu door de makers van nu. Op het programma voor deze 18de editie staan bekende namen als Louis Andriessen, Christian Wolff, Eric Vloeimans & Wayne Horvitz, Dave Douglas, Enno Poppe's 'Interzone', Starvinsky Orkestar feat. Matthew Herbert en Kyteman.

Voor meer informatie: www.novembermusic.net of

Koen Graat koen@novembermusic.net 06 - 18 53 94 06





http://www.novembermusic.net