Gemeente Aalsmeer


Sinterklaas en zijn Pieten komen weer in Aalsmeer

Ook dit jaar komt de Sint met zijn grote Pieten gevolg aan in het centrum van Aalsmeer. De stoomboot wordt verwacht op zaterdag 13 november om 14 uur bij de Kanaalstraat.

Sinterklaas in Aalsmeer!

Het is alweer november, de wintertijd is ingegaan. Nog maar even en dan zijn Sinterklaas en zijn Pieten in Nederland. Altijd een gezellige tijd, een eeuwenlange traditie. Ook in 2010 komt de Goedheiligman met zijn Pieten een bezoek brengen aan Aalsmeer. Op zaterdag 13 november om 14uur komt het gezelschap in Aalsmeer aan, zoals gebruikelijk per stoomboot over de Ringvaart en meren ze af in de tuin bij het Zorgcentrum. De Hoofdpiet heeft aangegeven dat er extra Pieten meevaren met de boot. Dit omdat Gemeente Aalsmeer afgelopen jaar zoveel nieuwe kinderen erbij heeft gekregen. Hij verwacht dan ook dat de nieuwe bewoners uit alle wijken allemaal komen om de Sint of een van de Pieten een handje te geven.

Na de aankomst bij het zorgcentrum (ingang Kanaalstraat) gaat de Sint en de ruim 35 Pieten wandelend via de Kanaalstraat richting het Molenplein. De Pepernotenmolenfabriek staat hier volop te draaien om Pieten te voorzien van vele kilo's Pepernoten, immers niet alles wordt uit Spanje meegenomen. Na dit bezoek gaat de Sint en zijn Pieten naar het Gemeentehuis alwaar de Burgermeester de Sint officieel zal verwelkomen. Natuurlijk zijn alle kinderen welkom in het Gemeentehuis. Sinterklaas heeft aangegeven dat de Pieten het hele jaar al bezig zijn met het oefenen van liedjes en met allemaal verschillende instrumenten en dansjes. De Pieten willen het graag aan alle kinderen laten zien in het Gemeentehuis.

Ook dit jaar heeft Sinterklaas een eigen website. Op http://www.sinterklaasinaalsmeer.nl/ is alles na te lezen, liedjes te oefenen en verschillende kleurplaten te maken. Zelfs een heus Sinterklaas en Pieten journaal staat op deze site, met een Aalsmeerse Dieuwertje!. Elke dag een nieuw filmpje met de laatste tips en nieuwtjes over de Pieten en de Sint. De redactie van deze krant heeft zojuist met de Hoofdpiet gesproken. Alles gaat goed en ze zijn onderweg met de Stoomboot. Sommige Pieten zijn zeeziek en liggen met groene wangen op bed. Maar volgens de Hoofdpiet komt dit wel weer goed. Andere Pieten zijn de vele cadeaus aan het inpakken, gedichtjes aan het schrijven, liedjes aan het zingen. Toen de verslaggever vroeg naar de Stoomboot zei de Hoofdpiet dat deze het goed deed, maar toch kreeg uw verslaggever een raar gevoel in zijn buik...... Gaat het wel goed met de Stoomboot.... We wachten af, volgende week hopen we op nieuwe berichten vanaf de Stoomboot.

Maar zet het in je agenda, zaterdag 13 november om 14.00 uur komt Sinterklaas en zijn Pieten aan in Aalsmeer!

foto sinterklaas