Gemeente Brummen


Sinterklaas komt ook naar Eerbeek en Brummen

(Oorspronkelijke publicatie datum: 08-11-2010)

Zaterdag 13 november zet Sinterklaas weer voet aan wal in Nederland. Dat doet hij dit jaar in Harderwijk. Meteen daarna zet hij koers naar onze gemeente. We verwachten de goedheiligman om 14.00 uur in Eerbeek. Vervolgens doet hij zondag Brummen aan. Burgemeester Niels Joosten zal hem van harte welkom heten. We rekenen er natuurlijk op dat ook heel veel kinderen Sinterklaas komen begroeten.

De burgemeester verwacht Sinterklaas zaterdag 13 november om 14.00 uur bij het station in Eerbeek. Onder begeleiding van muziek voert de intocht dan via de Coldenhovenseweg, De Wasacker, Stuijvenburchstraat, Loenenseweg en Einthovenstraat naar het Oranje Nassauplein. Uiteindelijk komt de stoet aan bij zalencentrum Spoorzicht aan de Loenenseweg. Hier vindt een leuke show plaats voor de kinderen.

Een dag later komt Sint met zijn pieten naar het dorp Brummen. De intocht start om 13.00 uur bij de Michaelshoeve en gaat verder over de Zutphensestraat. Via de Meengatstraat, Kampweg en Zegerijstraat bereiken Sinterklaas en zijn gevolg dan het Marktplein. Ook hier staat burgemeester Joosten klaar om de goedheiligman de hand te schudden. Na een gezellig programma voor de kinderen gaat de intocht verder via de Ambachtstraat naar café Concordia aan de Engelenburgerlaan. Hier vindt de traditionele balkonscène plaats. En dan begint het aftellen tot pakjesavond 5 december