Waterschap Groot Salland

Meevaren met de Watervlo? Doe mee aan de prijsvraag!

Laatste wijziging: 9 november 2010

Open Schip MS Watervlo in Zwartsluis op 13 november

Tijdens het Open Schip van de MS Watervlo op zaterdag 13 november a.s. in Zwartsluis kunnen alle jonge bezoekers t/m 12 jaar meedoen aan een prijsvraag. Tijdens het Open Schip om 15.45 uur, maakt wethouder Dick Visserman van de gemeente Zwartewaterland de gelukkige winnaars bekend. Deze winnaars mogen op maandag 15 november meevaren met de MS Watervlo van Zwartsluis naar Hasselt.

Van 8 t/m 19 november meert de MS Watervlo aan in de gemeente Zwartewaterland. Aan boord van de MS Watervlo worden educatielessen gegeven aan de lokale basisschoolklassen en tijdens het Open Schip is iedereen welkom om kennis te maken met dit unieke watereducatieschip. Het bezoek aan Zwartewaterland is een initiatief van Waterschap Reest en Wieden, Waterschap Groot Salland en de gemeente Zwartewaterland. De openingshandeling vond plaats op maandag 8 november en bestond uit het afschieten van een waterraket. Het eerste bezoek aan het educatieschip werd gebracht door leerlingen van OBS De Vogelaar uit Genemuiden.

De MS Watervlo ligt van 12 t/m 15 november aan de Havendijk in Zwartsluis. Op maandag 15 november om 16.00 uur vertrekt het educatieschip naar Hasselt. De boottocht duurt ongeveer een uur. Tijdens boottocht bezoeken de prijswinnaars (maximaal 3 kinderen met ouder(s)) het woongedeelte (roef), gangboorden met hekjes en dek en de stuurhut. Alles onder begeleiding van een Watervlo-matroos. Tijdens de vaart is er voor de prijswinnaars koffie, thee, limonade en wat lekkers.

Openstelling
Op de woensdagmiddagen (10 november Genemuiden en 17 november Hasselt) is iedereen van 13.00 tot 16.00 welkom aan boord om zich te verdiepen in de waterexpositie, deel te nemen aan activiteiten en om vragen te stellen aan de educatief medewerkers van Triple E . Op zaterdag 13 november is van 10.00 - 16.00 uur het schip in Zwartsluis opengesteld voor het algemeen publiek. Er wordt dan extra aandacht besteed aan de rioolwaterzuivering, het werk van het waterschap en het gemeentelijk waterbeleid.

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl