Alvin Curran en Christian Wolff bezoeken November Music

09/11/2010 14:03

NovemberMusic

Na Louis Andriessen en de Brit Michael Finnissy hebben ook de bekende Amerikaanse componisten Alvin Curran en Christian Wolff aangekondigd aanwezig te zijn op Festival November Music wanneer hun werk wordt uitgevoerd. November Music geldt als een van de belangrijkste Nederlandse festivals op het gebied van de hedendaagse en actuele muziek en vindt dit jaar plaats van 10 tot en met 14 november op diverse locaties in 's-Hertogenbosch.

Christian Wolff maakte jarenlang deel uit van de kring rondom John Cage en bracht diverse werken van Cage in première. Op zondag 14 november brengt een Engels toptrio werk van Wolff in première tijdens November Music 2010. De componist is niet alleen aanwezig tijdens het concert, maar kruipt vermoedelijk ook zelf achter de vleugel.

De Amerikaanse componist Alvin Curran schreef het monumentale 'Inner Cities', een zeven uur durend pianowerk waar hij overigens nog steeds aan werkt. De Vlaamse pianist Daan Vandewalle voert op zondag 14 november delen van dit werk uit. Curran zal daarbij aanwezig zijn in 's-Hertogenbosch.

Op zaterdag 13 november komt Nederlands grootste componist Louis Andriessen naar November Music 2010 voor de uitvoering van 'Anaïs Nin', zijn gloednieuwe muziektheaterwerk. Tijdens de openingsavond van November Music op woensdag 10 november hebben New London Chamber Choir en The Rascher Saxophone Quartet al wereldpremières gedaan van componisten Michael Finnissy en de Nederlander Peter Adriaansz.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Koen Graat (06 185 3940 06 / koen@novembermusic.net) of kijk op www.novembermusic.net





http://www.novembermusic.net