Politie Groningen

Trainingscentrum Politie houdt open dag

Zuidlaren, 11-11-2010 o Wilt u weten welke vaardigheden een politieagent moet beheersen om veilig op straat te kunnen werken? Hoe trainen agenten deze vaardigheden en waar doen zij dat? Op deze vragen kunt u aanstaande zaterdag 13 november antwoord krijgen tijdens de open dag van het Politie Opleiding en Training Centrum (POTC) in Zuidlaren.

In het Politie Opleiding en Training Centrum (POTC) werken 25 mensen, waaronder 17 docenten die alle politieagenten van de politiekorpsen Groningen en Drenthe trainen. Tijdens de open dag krijgt u de gelegenheid om te zien hoe politieagenten getraind worden.

Ook Radio Noord is aanwezig tijdens de open dag. Zij zendt haar uitzending Op Stee live uit vanaf het POTC. Het bezoek van Radio Noord heeft een reden. Een groep van 8 docenten van het POTC gaat op 9 juni 2011 de Alp dHuez in Frankrijk bedwingen. Het docententeam gaatdeze uitdaging aan, om op initiatief van de Stichting Alpe dHuZes, voor het Koningin Wilhelminafonds (KWF Kankerbestrijding) de berg meerdere keren op te fietsen. Met het doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF.

Komt u zaterdag gezellig een kijkje nemen aan de Randweg 5 te Zuidlaren?

Koffie en koek staan klaar, waarna u gelijk een ronde door het gebouw kunt maken.