Provincie Utrecht

Start Week van de Jeugdzorg

Zaterdag 13 november start de Week van de Jeugdzorg 2010. Tijdens de Week van de Jeugdzorg, van 13 t/m 20 november, worden diverse activiteiten georganiseerd om te laten zien wat jeugdzorg betekent voor jongeren, ouders en hulpverleners. Op verschillende plekken in het land vinden deze week mooie, goede, leuke, interessante en leerzame activiteiten plaats, waarbij de jeugdzorg centraal staat.

Kick off

De Week van de Jeugdzorg wordt dit jaar feestelijk afgetrapt met optredens van jeugdzorgambassadeur Sara Kroos, Karin Bloemen, jongeren uit de jeugdzorg en een mystery guest. De kick-off vindt plaats op vrijdag 12 november in de schouwburg de Nieuwe Doelen in Gorinchem.

Bij deze start wordt ook de nieuwe videowebsite www.pleegkinderen.nl gelanceerd. Deze site, met informatie over pleegzorg voor kinderen en jongeren, staan vier ervaringsverhalen van pleegkinderen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar centraal.

Utrechts Jeugdzorgfestival

In de provincie Utrecht organiseren we dit jaar weer een spetterend Jeugdzorgfestival. Belangrijk onderdeel van dit festival is het Filmfestival. Tijdens het filmfestival presenteren jongeren uit én buiten de jeugdzorg hun eigen film, die zij samen hebben gemaakt. Zij laten zien hoe verschillend, maar vooral ook hoe hetzelfde zij zijn. Daarnaast wordt ook de Utrechtse Jeugdzorg Award 2010 uitgereikt aan de meest bijzondere jeugdzorgwerker of pleegouder van het jaar 2010. Voorafgaande aan het Jeugdzorgfestival vindt een ontmoeting plaats tussen jongeren uit de Jeugdzorg en Utrechtse Statenleden. Jongeren gaan met de Statenleden in gesprek over hun ervaringen met Jeugdzorg

Presentatie van de avond is in handen van Matthijs Wind (bekend van BNN's Badgasten) en Erik van Winkelhoff (winnaar Utrechtse Jeugdzorg Award 2009). Rev 'n Ros, onder andere bekend van het programma X-Factor, verzorgen een spetterend optreden tijdens het festival!

Het belooft een feestelijk evenement te worden voor zowel cliënten als medewerkers in de Jeugdzorg.