Gemeente Capelle a/d IJssel

'Sinterklaasje kom maar binnen'

Het wordt kouder, donkerder én gezelliger. De Sint komt weer naar ons land! Op zaterdag 13 november bezoekt hij Capelle.

Het wordt kouder, donkerder én gezelliger. De Sint komt weer naar ons land! Op zaterdag 13 november bezoekt hij Capelle. Komen alle kinderen hem toezingen?

Programma Vuykterrein

9.30 uur repeteren met Ome Siem & Meneer Jan
Ome Siem & Meneer Jan oefenen sinterklaasliedjes met de aanwezige kinderen. Natuurlijk zijn Wegwijspiet en zijn twee honden Tom & Tommy weer van de partij. Verder stuurt Sinterklaas wat Steltpieten vooruit die mooie ballonnenfiguren maken en de kinderen kunnen waarschuwen als ze de boot zien aankomen.

Bezoek Sint 13 november 2010

10:00 uur: aankomst Sint
Sinterklaas, 38 Zwarte Pieten, vele pakjes en honderden kilo's pepernoten komen zaterdag 13 november naar Capelle. Stoomboot De Spanje meert rond 10.00 uur aan op het Vuykterrein aan de Dorpsstraat.

10.30 uur: optocht richting Stadsplein
Na de ontvangst van de vele kinderen en hun ouders op het Vuykterrein, stapt Sinterklaas op zijn paard Amerigo. Muziekvereniging Door Kunst Verkregen speelt uit Nieuwerkerk aan den IJssel speelt prachtige muziek op de dijk. De stoet gaat via de Dorpsstraat, Kievitlaan, Kerklaan, Fluiterlaan en de Rivierweg richting het Stadsplein.

Programma Stadsplein

10.45 uur: Ome Siem & Meneer Jan en Jan Bonte
Kinderen en hun ouders kunnen zich op het Stadsplein Sinterklaasliedjes vermaken met de goochelende clowns Ome Siem en Meneer Jan en Jan Bonte. Ome Siem zal samen met de kinderen Sinterklaasliedjes oefenen zodat ze de Sint warm kunnen onthalen.

11.20 uur: Sint op het stadsplein
Naar verwachting komen de Sint en zijn pieten om 11.20 uur aan op het Stadsplein. Daar wordt hij verwelkomd door Ome Siem. Helaas kan de Sint niet zo lang blijven. Om 12.00 uur gaat hij weer verder naar verpleeghuis Rijckehove en de kinderafdeling van het IJsselland Ziekenhuis.

12.00 uur HIT!:
De band HIT! tapt af. Het trio bestaat uit Aäron Ayal, Alice Hoes en Floor Eizema. Alle nummers van Hit! hebben eigentijdse, kindvriendelijke en Nederlandse teksten op de grootste hits uit de Nederlandse Top 40.

12.30 uur Monique Smit:
De Volendamse Monique Smit gaat daarna vrolijk verder. Zing mee met haar luchtige, Nederlandstalige liedjes over liefde, vriendschap en feest.

Verkeer
In verband met de te verwachten drukte wordt de Dorpsstraat vanaf 9.45 uur afgesloten voor verkeer. Bezoekers moeten tijdens de intocht rekening houden met opstoppingen en worden verzocht de route zoveel mogelijk te mijden.

Voor meer informatie kijkt u op www.Capelsefestiviteiten.nl.