Gemeente Lansingerland

Intocht Sinterklaas


De intocht van Sinterklaas staat voor de deur. Vanaf zaterdag 13 november tot zaterdag 20 november wordt Sinterklaas in de drie kernen verwacht.

Kern: Berkel Rodenrijs:
Zaterdag 13 november bezoeken Sinterklaas en zijn zwarte pieten het centrum van Berkel. Vanaf 13.00 uur zorgt muziekvereniging Helicon voor de muzikale pepernoten. Om 13:00 start ook een groot kinderfeest op het plein voor het ât Vierkantje met clown John Mondola. Het is een gezellige show voor jong en oud die u niet mag missen!

Rond 14:00 uur zal Sinterklaas op het plein worden ontvangen door burgemeester van Vliet. Natuurlijk komen zijn pieten mee en de kinderen worden rijkelijke voorzien van strooigoed. Er is deze middag van alles te zien, zorg dus dat je op tijd bent want het wordt een vrolijke boel!

Vanaf 13 november kunnen jullie ook meedoen met de kleurplaten wedstrijd die speciaal voor Sinterklaas is uitgeschreven door de Berkelse winkeliers. Vanaf a.s. zaterdag kun je deze bij alle leden van de winkeliersvereniging ophalen. De mooiste kleurplaten worden beloond met een prijs, die Sinterklaas op 27 november zelf uitreikt. De komende weken zijn er nog meer leuke activiteiten, zoals een zwarte pieten orkest op zaterdag 4 december van 12.00 tot 15.00 uur.
---

---------
Kern Bergschenhoek:
Op zaterdag 20 november komt Sinterklaas naar Bergschenhoek. De intocht van Sinterklaas start om 10.30 uur vanaf Sporthal Berghonk aan de Burgemeester Van Oostenweg en zal eindigen op de Kruin. Daar zal Sinterklaas omstreeks 12.00 uur welkom geheten worden door de locoburgemeester.Â

Het Sinterklaasfeest gaat om 12.00 uur van start. Allereerst zullen dan de hulppieten Sinterklaas een handje helpen met de prijsuitreiking van de kleurplaatwedstrijd. Tussen 12.15 en 15.00 uur kunnen de kinderen op de foto met Sinterklaas en meedoen aan vele spelletjes. Zwarte Pieten halen acrobatische toeren uit en spelen vrolijke noten door het dorpscentrum. En er is nog veel meer te doen!Â

Alle kinderen, papaâs, mamaâs, opaâs en omaâs zijn van harte welkom op deze dag in Bruisend Bergschenhoek!

---

---------
Kern Bleiswijk:
Zaterdag 20 november komt Sinterklaas ook naar Bleiswijk. De aankomst van Sinterklaas is om 12.30 uur aan het Meer en Bos. De aankomst bij het gemeentehuis is om 13.45 uur. Zie de website van de winkeliersvereniging voor meer informatie.