Gemeente Baarn

Dag van de Mantelzorg op 13 november

Steeds meer mensen zorgen voor een naaste: een partner, een familielid, vriend, buurman of buurvrouw. We noemen dat mantelzorg. Het begint vaak met een kleine handreiking, maar het groeit soms uit tot 24-uurs zorg. Mantelzorg wordt veelal verricht vanuit persoonlijke betrokkenheid, maar dat neemt niet weg dat het veel tijd en energie kan vergen. Het is daarom belangrijk dat men als mantelzorger zichzelf de tijd gunt om regelmatig nieuwe energie op te doen.

Met het oog daarop organiseren Stichting Welzijn Baarn en Gemeente Baarn een verwen- en ontmoetingsdag voor Baarnse mantelzorgers op zaterdag 13 november, tussen 10.00 en 15.30 uur in Activiteitencentrum Boogh, Schoolstraat 53a in Baarn.

De dag begint met âBaarn in Bewegingâ onder de bezielende leiding van de bekende Olga Commandeur. Tijdens de workshops en verwenactiviteiten blijft âBaarn in Bewegingâ begeleid door een GALM-docent. De workshops waar u uit kan kiezen zijn: houtbewerken, sieraden maken, schilderen of een broche maken van vilt. Wilt u liever verwend worden die dag, dan kunt u een keuze maken uit stoelmassage, manicure, visagie en huidadvies.

Aanmelden
U kunt zich voor één van de twee workshopronden opgeven. Dat kan van te voren telefonisch via telefoonnummer (035) 5418600. Aanmelden op de dag zelf kan ook. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.