Ingezonden persbericht


Persbericht
28 oktober 2010

Zaterdag 13 november:
Bruis een dagje mee tijdens het
Mantelzorg Festival!

De week van 8 november is in Den Haag de Week van de Mantelzorg. In die periode vinden er diverse activiteiten rond het onderwerp mantelzorg plaats. Het hoogtepunt van de week is het Mantelzorg Festival, in Het Nutshuis op zaterdag 13 november 2010 van 13.00 tot 18.00 uur. De Haagse mantelzorgers worden dan eens flink in het zonnetje gezet. Tijdens dit vijf uur durende programma is er voor hen van alles te doen, met voor elk wat wils: muziek, inspirerende workshops, verwennerij en een informatiecafé. Alle Haagse mantelzorgers zijn welkom!

De muzikale bijdragen gaan van een meezingkoor via een swingende rap-, beatbox- en streetdancesessie tot de liedjes van stadstroubadour Dennis Wijmer. Daarnaast kunnen de aanwezige mantelzorgers tijdens inspirerende workshops met tal van nieuwe dingen kennismaken, zoals, graffiti, kalligraferen, taart bakken en het maken van een moodboard. Ook rond de veelbesproken sociale media op internet, zoals Twitter, Facebook en Hyves, is er een programma. Er is zelfs een speciale Hyves voor Haagse mantelzorgers!

Wat de traditionele verwennerij betreft, kunnen de mantelzorgers op 13 november rekenen op drie voetreflextherapeuten, drie stoelmasseurs en twee manicures. Daarnaast kunnen ze lekker uitblazen of gewoon gezellig wat babbelen op speciale loungebanken en zitkussens. Er is ook een gezellig informatiecafé en in de filmkluis draaien de hele middag films over mantelzorg.

Het Mantelzorg Festival 2010 vindt plaats op zaterdag 13 november tussen 13.00 en 18.00 uur in Het Nutshuis aan de Riviervismarkt 5 (tegenover de Grote Kerk). Gratis toegang. Aanmelden vooraf is niet nodig. En de bezoekers mogen natuurlijk een andere mantelzorger meenemen, want: hoe meer er zijn, hoe beter!

"Zorg je voor een ander? Dan ben je mantelzorger."

Informatie over het Mantelzorg Festival is te krijgen op de website www.mantelzorgdenhaag.nl, of telefonisch bij het Centraal Informatiepunt Ouderen (CIPO), tel. (070) 364 38 18.

Het Mantelzorg Festival wordt georganiseerd door het Centraal Informatiepunt Ouderen in samenwerking met Stichting MantelZorg en Zebra Welzijn.

Noot voor de redactie/