Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Hernieuwd Topsportcentrum opent haar deuren

Open dag op 13 november

Unieke locatie voor sport, bedrijfsleven en onderwijs

Topsportcentrum Rotterdam is verbouwd, gemoderniseerd en uitgebreid. Naast de bestaande hal is een zeven verdiepingen tellend nieuw sportcentrum gebouwd. Het oude en het nieuwe gedeelte van het topsportcentrum zijn met elkaar verbonden en vormen nu samen één geheel met voorzieningen die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Het Topsportcentrum heeft sporthallen, horeca- en congresfaciliteiten, kantoorruimten, leslokalen en een inpandig schoolplein.

Voor elk evenement, zowel topsport als breedtesport, heeft Topsportcentrum Rotterdam de juiste voorzieningen. Het Albeda College S&B (Sport en Bewegen) heeft op de 7e etage leslokalen en de leerlingen kunnen gebruik maken van alle andere sportfaciliteiten van het Topsportcentrum.

Stadionpark
Topsportcentrum Rotterdam ligt centraal in Stadionpark en is het eerste onderdeel van de gebiedsontwikkeling dat gerealiseerd is. Rond 2030 is Stadionpark hét boegbeeld van Rotterdam Sportstad. Hier staat dan het nieuwe voetbalstadion, maar ook de Sportcampus Stadionpark, waar sportwereld, bedrijfsleven en onderwijs samenkomen en elkaar versterken. Stadionpark een gebied met woningen, bedrijven en een brede sportcultuur, met volop aandacht voor diversiteit, meer bewegen en een actieve leefstijl.

Open dag
Op zaterdag 13 november houdt Topsportcentrum Rotterdam Open dag. Tijdens deze dag is er van alles te doen. Leerlingen van het Albeda College, Sport & Recreatie en topsportclubs organiseren deze dag demonstraties en clinics.