Ingezonden persbericht


Hilversum, dinsdag 9 november 2010

OP ZOEK NAAR 'HET BESTE KOOR VAN NEDERLAND'?
Korenslag, zaterdag 13 november om 19.50 uur op Nederland 2

Op zaterdag 13 november start de nieuwe serie van Korenslag met een nieuwe presentator en een nieuw jurylid. Vijftien koren strijden om de titel 'Het beste koor van Nederland'. Marc Dik neemt het stokje over van Henny Huisman en presenteert deze nieuwe editie van Korenslag. "Ik mag in de voetsporen van een groot presentator treden. Laat de showtrap maar komen!" Maik de Boer is de verrassend nieuwe aanwinst in het jurypanel. Met zijn oog voor uitstraling en styling vult hij de huidige jury fantastisch aan. Meer informatie: www.eo.nl/korenslag

In deze eerste voorronde van Korenslag geven Vocal Group Catch uit Terborg, ZO! Gospel Choir uit Amsterdam en The Amsterdam Vocals eveneens uit Amsterdam alles wat ze hebben voor een plek in de halve finale. De jury selecteert slechts één koor.

Dit jaar heeft Korenslag vijf voorrondes, waarin steeds drie koren tegen elkaar strijden. Iedere ronde selecteert de jury één koor dat door mag naar de halve finale. Na alle voorrondes voegt de jury daar nog één koor aan toe. Nog slechts zes koren maken kans op de titel 'Het beste koor van Nederland'.

Janke Dekker, André Bijleveld en Maik de Boer vormen de jury van Korenslag. Janke Dekker is bekend van haar musicalcarrière. Ze speelde hoofdrollen in onder andere 'Evita', 'Mata Hari', 'Anatevka' en 'Carmen'. Naast haar werk als actrice is Janke actief als Vocal-coach. André Bijleveld studeerde piano-lichtemuziek aan het conservatorium. Jarenlang heeft hij gewerkt als musicus, componist, dirigent, arrangeur en producer. Sinds 2009 doceert hij aan de popacademie in Enschede en leidt hij het koor van de eerste- en tweedejaars studenten. Maik de Boer is het nieuwe jurylid in dit panel. De afgelopen jaren heeft Maik zich ontwikkeld tot een bekende televisiepersoonlijkheid en is hij bij vele televisieprogramma's betrokken geweest. Als veelzijdige stylist van 'Looking Good' verzorgde hij geweldige metamorfoses. Maik is een welkome aanvulling op de jury en zal vooral letten op de uitstraling en kleding van de koren.


---

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht