Ingezonden persbericht


PERSBERICHT STICHTING ZEVENHEUVELENLOOP | 10 NOVEMBER 2010

ABN AMRO Zevenheuvelenloop verder op de duurzame weg Nijmegen - De organisatie van de ABN AMRO Zevenheuvelenloop gaat haar evenement verder verduurzamen. Dit na de vele maatregelen die twee jaar geleden tijdens de 25e editie zijn genomen. Zo wordt bij de komende editie de CO2 uitstoot gecompenseerd, het afval beter gescheiden, het deelnemersshirt van gerecycled materiaal gemaakt en zijn alle toiletten rondom start en finish voorzien van 100% Cradle to Cradle Satino Black toiletpapier.

CO2 neutraal
De organisatie van de ABN AMRO Zevenheuvelenloop heeft in samenwerking met haar hoofdsponsor de Climate Neutral Group ingeschakeld om de CO2 uitstoot van de komende editie te berekenen. Deze uitstoot zal worden gecompenseerd en tevens wordt op basis van de CO2 'voetafdruk' een traject ingezet om de uitstoot verder te reduceren.

Afval
Met afvalverwerker DAR zijn afspraken gemaakt over het gescheiden inzamelen van papier, achtergebleven kleding van deelnemers en plastic flesjes. DAR zal om dit te realiseren meer containers dan afgelopen jaar plaatsen. Om afval te voorkomen heeft de organisatie onder andere een flyerverbod ingesteld.

Investeren in windparken
De stichting Zevenheuvelenloop biedt de in totaal 42.000 inschrijvers bij de ABN AMRO Zevenheuvelenloop en de Marikenloop 2010 een voordelig treinkaartje aan. Meer dan de helft van de deelnemers maakt hiervan gebruik. Om het reizen met de trein nog verder te stimuleren, hanteert de organisatie een eigen vervoerstoeslag. Iedereen buiten de regio Nijmegen die besluit niet met de trein te komen, betaalt een toeslag van vijf euro. In totaal is het bedrag in 2010 opgelopen tot 25.000 euro. Voor dit bedrag zal de stichting Zevenheuvelenloop participeren in de aanleg van windparken van Meewind.

Navolging
Tijdens de Looptrainersdag van de Atletiekunie op 13 november in Nijmegen zullen alle genomen maatregelen worden gepresenteerd aan organisatoren van 25 grotere loopevenementen. Zo hoopt de stichting Zevenheuvelenloop andere organisaties te enthousiasmeren om de initiatieven te gaan volgen.