Ingezonden persbericht


Hilversum, woensdag 10 november 2010

BLAUW BLOED LOOPT MET PIETER-CHRISTIAAN DE MARATHON VAN NEW YORK

Blauw Bloed, zaterdag 13 november om 19.25 uur op Nederland 2

In de komende uitzending van Blauw Bloed volgen we prins Pieter-Christiaan die de afgelopen week in New York was. Hij deed daar mee aan de wereldberoemde marathon van New York. En hij was niet alleen. Duizenden hardlopers van over de hele wereld, waaronder een aantal bekende gezichten, verdrongen zich om de 42 zware kilometers af te leggen. Meer informatie is te vinden op www.eo.nl/blauwbloed.

Prins Pieter-Christiaan was niet alleen naar New York gekomen om de marathon te lopen. Hij bezocht ook een school in 'The Bronx'. In deze achterstandswijk probeert men de kinderen aan het sporten te krijgen. Een goed doel dat de prins graag wil ondersteunen.

Ook zijn schoonzus prinses Marilène was in de weer met kinderen en sport. Maandag opende zij een sportcentrum van het Ronald McDonald Kinderfonds voor zieke en gehandicapte kinderen. Hierbij kreeg zij hulp van Ed Nijpels en Marco van Basten.

Verder in Blauw Bloed aandacht voor koningin Beatrix. Zij woonde een muzikaal hoogstandje bij in de Oosterpoort in Groningen. Het Prins Claus Concert is een concert waar de liefde van de koningin voor muziek én citaten van haar overleden echtgenoot prins Claus samen komen.

En Pieter van Vollenhoven inspecteerde woensdag de West-Brabantse waterlinie. Een verdedigingswerk dat ons ooit tegen de Spanjaarden moest beschermen. Zo trad Pieter van Vollenhoven in de voetsporen van prins Frederik Hendrik, die op zijn beurt de waterlinie in het jaar 1628 inspecteerde.

Dit en nog veel meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland in Blauw Bloed om 19.25 uur op Nederland 2. Presentatie: Jeroen Snel.
---

Noot voor de redactie,