Gemeente Meppel


Raad stelt begroting 2011 vast

11-11-2010 -
De gemeenteraad heeft na 2 dagen vergaderen de begroting voor 2011 vastgesteld.

Woensdag 10 en donderdag 11 november sprak de gemeenteraad over de toekomst. Woensdagavond begon de bespreking van de begroting voor het komende jaar en een visie van Burgemeester & Wethouders op Meppel in de raadsperiode 2010-2014.

De raad stelde donderdagavond de begroting 2011 en de meerjarenraming 2012-2014 vast. Naast baten en lasten gaat het daarin om investeringen en reserves. Burgemeester & Wethouders hebben van de raad opdracht een tarievenvoorstel voor 2011 uit te werken.

Raad zet lijn uit
Iedere fractie heeft woensdag in een 1ste termijn algemene beschouwingen uitgesproken. Toen zijn ook van amendementen en moties ingediend. Via interpellaties heeft de Raad ook onderling het debat gevoerd.

Donderdag ging de vergadering verder met een 2de termijn, waarin fracties reageerden op elkaars algemene beschouwingen, amendementen en moties.

Reacties & besluiten
Donderdagmiddag kregen Burgemeester & Wethouders de gelegenheid te reageren op de algemene beschouwingen, de amendementen en moties en op de andere opwerkingen van de fracties.

Daarna was het woord weer aan de fracties. In een 3de termijn kon iedere fractie reageren op Burgemeester & Wethouders. Tot slot konden Burgemeester & Wethouders het woord voeren, waarna uiteindelijk amendementen, moties en besluiten in stemming werden gebracht.