Politie Twente

Persberichten Politie Twente 13 november 2010

Man gewond na aanrijding
Hengelo
Politie Twente zoekt getuigen van een aanrijding tussen een taxi en een voetganger op de Oelerweg in Hengelo op vrijdag 12 november. Bij deze aanrijding is een 38-jarige man uit Hengelo gewond geraakt.

Rond 21.00 uur reed de taxi van de Haaksbergerstraat in de richting van de Oelerweg. Bij de kruising met de Breemarsweg moest de 46-jarige taxichauffeur uit Hengelo stoppen voor roodlicht. Bij het groene licht trok hij op en wilde de Oelerweg op rijden. Kort daarna steekt er onverwacht een voetganger de straat over. De taxichauffeur ziet hem niet met als gevolg een aanrijding. De man is met hoofd en beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

De toedracht van de aanrijding is onduidelijk. Politie Twente wil daarom graag met getuigen van de aanrijding in contact komen. Zij kunnen zich melden bij Politie Twente, team Hengelo op 0900 - 8844. De afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Twente onderzoekt het ongeval. (2010102345)

Getuigen gezocht van een poging diefstal uit woning Rijssen
Vrijdag 12 november hebben een man en een vrouw geprobeerd de pinpas te stelen van een 86-jarige vrouw uit Rijssen.

Rond 18.30 uur weten de man en de vrouw met een smoesje de woning van de 86-jarige vrouw binnen te komen. De vrouw ontdekt ineens dat haar tas niet meer op dezelfde plek staat. Als ze het tweetal hierop aanspreekt, zeggen ze dat de tas op de grond ligt. De vrouw pakt haar tas en ziet dan dat haar pinpas op tafel ligt. Ze vertrouwt het niet en zegt dat ze gaat bellen. Daarop zijn de twee weg gegaan.

Politie Twente wil graag in contact komen met getuigen die de man en de vrouw hebben gezien. Zij kunnen contact opnemen met Politie Twente, team Rijssen-Holten op: 0900 - 8844. De man en de vrouw hebben het volgende signalement:

Man:


- ongeveer 50 jaar


- ongeveer 1.80 meter lang


- zeer licht getinte huid


- gezet postuur


- zwart haar


- zwart stoffen halflange jas


- donkere broek


- donkere schoenen


- verzorgd uiterlijk


- sprak accentloos Nederlands

Vrouw:


- ongeveer 40 jaar


- ongeveer 1.60 meter lang


- zeer licht getinte huid


- slank postuur


- donkerblond/lichtbruin haar


- haar tot op de schouders met een kleine slag erin


- verzorgd uiterlijk


- sprak accentloos Nederlands

(2010102316)