Politie Drenthe

Zaterdag 13 november 2010

Provincie Drenthe, 13-11-2010

Aanhouding na huiselijk geweld

ASSEN Vrijdagnacht heeft de politie in de wijk Kloosterveen een 40-jarige man aangehouden na mishandeling van zijn echtgenote. Deze zaak wordt afgehandeld volgens het protocol huiselijk geweld.

Alcohol in het verkeer

NIEUW DORDRECHT Vrijdagnacht controleerde de politie op de Oosterveenseweg een 63-jarige automobilist uit Klazienaveen. Daarbij bleek dat de man had gedronken. De blaastest kwam uit op 435, ongeveer 1 promille.

EMMEN Vrijdagnacht reed een 24-jarige Emmenaar in een auto over de Hondsrugweg, flink onder invloed van drank. Hij werd aangehouden, maar weigerde verder alle medewerking, zodat niet kon worden vastgesteld hoeveel de man had gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Verder krijgt hij ook een proces-verbaal vanwege belediging en bedreiging van de agenten.

GIETEN Een 22-jarige autobestuurder uit Eext reed s nachts over de Oelenboom waar hij werd gecontroleerd. Hij had gedronken; de uitslag van de blaastest was 240. Dat leverde de man een proces-verbaal op omdat hij nog beginnend bestuurder is.

ASSEN Vrijdagavond en nacht is op diverse locaties in Assen een alcoholcontrole gehouden. Van 375 bestuurders is een blaastest afgenomen. Vier bestuurders hadden teveel gedronken. Van twee van hen is het rijbewijs ingevorderd vanwege de hoge uitslag. Een bestuurder blies 600; een ander, die als beginnend bestuurder wordt aangemerkt, scoorde 500. Bij deze controle zijn 12 politiemensen ingezet.

Aanhouding na winkeldiefstal

HOOGEVEEN Vrijdagmiddag is een 14-jarige jongen uit Hoogeveen in een supermarkt in de Schutstraat betrapt bij de diefstal van drie pakjes sigaretten. Na afhandeling aan het bureau is de jongen overgedragen aan zijn ouders.

ASSEN In een winkel aan het Koopmansplein is een 19-jarige jongeman uit Litouwen aangehouden nadat hij was betrapt bij de diefstal van kleding. Hij is overgedragen aan de politie, die hem met een proces-verbaal na afhandeling weer de straat op heeft laten gaan.

Aanhouding na auto-inbraken

HOOGEVEEN In de nacht van donderdag op vrijdag zijn op diverse plaatsen in en rond het centrum van Hoogeveen ongeveer tien autos opengebroken. Uit een aantal autos zijn goederen weggenomen en van enkele zijn alleen ruiten vernield. De politie is vrijdagmorgen direct met een onderzoek gestart. Van een aantal gedupeerden is direct een aangifte opgenomen. Anderen hebben via internet aangifte gedaan en nog niet alles is binnen. Het onderzoek heeft vrijdag geleid naar een 19-jarige inwoner van Hoogeveen. Hij is vrijdag aangehouden en zit nu vast. De politie is bezig met het onderzoek.