Politie Groningen

Zaterdag 13 november 2010

Provincie Groningen , 13-11-2010

Man zwaar gewond bij bedrijfsongeval

WINSCHOTEN - Bij een bedrijfsongeval aan de Papierbaan in Winschoten is vrijdagmorgen een

24-jarige man uit Hoogersmilde zwaar gewond geraakt. De chauffeur was op de betreffende locatie bezig met het lossen van zijn vrachtauto. Door nog een onbekende oorzaak kreeg hij een stalen balk op zijn hoofd. Een traumahelikopter, ambulance en de politie rukten uit.Het slachtoffer werd met onbekend letsel met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de arbeidsinspectie in kennis gesteld over het ongeval.

Inbreker overlopen bij poging inbraak

KROPSWOLDE Een bewoner heeft vrijdagmiddag rond 15:30 uur aan de Woldweg in Kropswolde een inbreker overlopen. Bij thuiskomst trof de man een onbekende man aan in zijn tuin. De inbreker, een licht getinte man, ongeveer 1.75 mtr en gekleed in een zwarte jas met capuchon, had geprobeerd een slot van de achterdeur open te breken. Hij ging er op rennend vandoor. Hij droeg zwarte Nike sportschoenen met een blauw logo. Het. Een zoektocht in de omgeving was zonder resultaat. De politie stelt een onderzoek in.

Verkeerscontrole leidt tot 21 bekeuringen

ZUIDBROEK De politie hield vrijdagtussen van 08.00 16.00 uur een algemene verkeerscontrole in Zuidbroek. Daarbij werden volgende overtredingen/feiten geconstateerd:
4 x geen gordel, 3 x overschrijding. max.snelheid, (hoogste 180 km/u A7), 7 x niet handsfree telefoneren/vasthouden, 1 x niet stoppen voor roodlicht, 1 x onvoldoende afstand houden (kleven),1 x
wildplassen/zonder noodzaak stilstaan vluchtstrook A7, 1 x rechts inhalen rotonde, 2 x inhalen via verdrijvingvlakken, 1 x onverzekerd rijden. Alle bestuurders moesten een blaastest afleggen, maar geen van de bestuurders verkeerde onder invloed van alcohol.

Automobiliste met auto in de sloot

SCHEEMDA Een 24-jarige automobiliste uit Scheemda is vrijdagavond op de Kolkenweg in Scheemda in een sloot gereden. Toegesnelde politieagenten troffen de bestuurster bij haar voertuig aan. Het bleek dat zij moest uitwijken voor een overstekende ree. Door de stuurcorrectie raakte zij in de slip. Hierdoor belandde zij met de auto in een sloot naast de weg. De 24-jarige klaagde over duizeligheid nekklachten. Zij is door een ambulance voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Het voertuig is beschadigd afgevoerd door een bergingsbedrijf.

Alcomobilist aangehouden

MARUM De politie heeft vrijdagavond op de A7 een 38-jarige man uit Jubbega aangehouden. Politieagenten reageerden op een melding van een dronken automobilist die slingerend over de A7 zou rijden. In samenwerking met de regiopolitie Frieslân konden agenten de alcomobilist aan de kant van de weg zetten. Bij controle bleek de Fries onder invloed van alcohol te zijn. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,7 promille alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. De officier van justitie beslist op termijn wat met de verdachte en zijn rijbewijs gaat gebeuren.

Laptops weg bij inbraak

HOOGEZAND Vrijdagavond is in een woning in de Nolenslaan in Hoogezand ingebroken. Een nog onbekende inbreker forceerde een slot van een toegangsdeur aan de achterzijde van de woning. Uit het pand werden in ieder geval twee laptops, sieraden en een televisie gestolen. De 49-jarige bewoner doet aangifte van de inbraak. De politie onderzoekt de inbraak.

Bromfietser van de A7 gehaald

KOLHAM De politie heeft vrijdagavond een 16-jarige scooterbestuurder uit Groningen aangehouden. Een surveillerende politieman zag dat de Stadjer met zijn scooter over de A7 reed. Bij controle bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Ook kon hij zich niet legitimeren. Hij moest mee naar het politiebureau. De jongeman kon het politiebureau met drie bekeuringen op zak weer verlaten.

Inbraak in parkeergarage

GRONINGEN - De politie onderzoekt een inbraak in een parkeergarage aan de Herepoortenmolendrift in Groningen. Onbekenden braken vrijdagnacht een betaalautomaat open en namen een onbekend hoeveelheid geld weg. De politie vond inbrekerswerktuigen en beschikt over bewakingsbeelden. De politie onderzoek de inbraak.

Beschonken snorfietser aangehouden

GRONINGEN - Een 23-jarige man uit Groningen is zaterdagmorgen door de politie aangehouden. De bestuurder van een snorfiets werd door agenten op de Nieuwstad gecontroleerd. Hij bleek als onder invloed van alcohol te zijn. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Daar resulteerde de ademanalyse in een alcoholpromillage van ruim 0,9 promille. Ook kon hij zich niet legitimeren. De man is na verhoor met een rijverbod en een bekeuring heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Bestuurder verlaat plaats ongeval

STADSKANAAL- De politie heeft vrijdagnacht een 22-jarige automobilist uit Valthermond aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een eenzijdig verkeersongeval bij een rotonde op de N366 met de Boekerweg in Stadskanaal. Bij onderzoek bleek dat een voertuig dwars over de rotonde was gereden. Een aantal verkeerspalen bleken omvergereden. Na het ongeval was de bestuurder er zonder zijn gegevens achter te laten vandoor gegaan. De politie trof de zwaar beschadigde auto korte tijd later bij de afslag Onstwedde aan. Op basis van kentekengegevens kon de verdachte worden ingerekend. Hij erkende te hebben gereden. Er bleek geen alcohol in het spel te zijn. Na verhoor kon hij het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanhoudingen na vernieling ruiten

OUDE PEKELA - De politie heeft zaterdagmorgen een 28-jarige man en vrouw uit Oude Pekela aangehouden voor openlijke geweldpleging en bedreiging. De 28-jarige man had bij een woning aan de Burg. Van weringstraat in zijn woonplaats ruiten van de benedenverdieping ingegooid. Gealarmeerde agenten zagen de 28-jarige verdachte met bebloede armen de woning uitrennen. Hij verzette zich bij zijn aanhouding. Een politieman spoot de verdachte met peperspray in zijn gezicht. Hij kon daarna onder controle worden gebracht. De 28-jarige vrouw, die in een auto voor de woning zat, begon zich met de aanhouding te bemoeien. Ondanks waarschuwingen van de agenten ging de vrouw niet weg. Zij werd agressief en verzette zich. De politie moest wederom gebruik maken van peperspray om ook haar onder controle te krijgen. Het duo moest mee naar het politiebureau. Hier werden direct hun ogen verzorgd. Omdat de Pekeleder bij de vernielingen verwondingen aan zijn armen had opgelopen, is hij eerst overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling werd hij samen met de vrouw voor nader onderzoek ingesloten. Wat de aanleiding van de vernielingen en bedreiging is geweest is nog onduidelijk. De 35-jarige bewoner heeft aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.