Hoefnet

Nieuws

Jan de Boer zet eerste stap richting het WK

13-11-2010

Vierspanponyrijder Jan de Boer rijdt komend outdoorseizoen de marathons met een rijtuig van ECC. Jan zet hiermee de eerste stap om zich te kwalificeren voor het Wereldkampioenschap, dat in september 2011 wordt verreden in het Sloveense Lipica.

Het rijtuig is beschikbaar gesteld door Jan's sponsor Ron Dijkhuizen van Coneywood. Klaus Ricker van ECC heeft de koets geheel naar de wensen van de beide heren gebouwd. "Ron helpt mij veel met mijn vierspan. Bij de trainingen in het bos is hij altijd aanwezig. Zo hebben we gezamenlijk de nieuwe marathonwagen uitgezocht en uitgedacht," vertelt Jan de Boer. "Ron is net als ik een perfectionist en wil dat ik met het beste materiaal rijd dat er is". De marathonwagen is een welkome aanwinst in het traject richting het Wereldkampioenschap. Maar de heren richten zich niet alleen op die ene wedstrijd. "We overleggen veel, maar maken nog meer uren plezier met elkaar en de pony's", aldus de regerend Nederlands kampioen.

Klaus Ricker van ECC feliciteert Jan de Boer met zijn nieuwe rijtuig Klaus Ricker van ECC feliciteert Jan de Boer met zijn nieuwe rijtuig