Kroon op het werk

EYkelenkamp Dorstlessend uit Deventer wint

EYkelenkamp Dorstlessend heeft de Kroon op het Werkprijs 2010 gewonnen. Jurylid en FNV-voorzitter Agnes Jongerius reikte op vrijdag 12 november de prijs uit tijdens het Blik op Werk Congres in Den Bosch. EYkelenkamp Dorstlessend dankte de prijs aan de manier waarop zij vorm geeft aan personeelsbeleid: minder strak geformaliseerd, maar het zit wel bij het personeel in de genen.

Andere redenen waren dat ambitieuze werknemers de kans krijgen opleidingen te volgen om een carrièrestap te maken zowel binnen als buiten de organisatie, het bedrijf zich kenmerkt als een platte organisatie, veel onderling vertrouwen, een grote maatschappelijke betrokkenheid en veel aandacht voor veiligheid en duurzaamheid in het personeelsbeleid. De overige genomineerden zijn Deen supermarkten in Hoorn, Friesland Zorgverzekeraars in Leeuwarden, Hemmink BV in Zwolle, Monsanto Company Vegetable Seeds Division, in Enkhuizen.

De Kroon op het Werkprijs is een landelijke werkgeversprijs die jaarlijks toegekend wordt aan een organisatie die opvalt door de wijze waarop zij vormgeeft aan duurzaam inzetbaarheidbeleid. Dat betekent aandacht voor preventie voor verzuim en arbeidsongeschiktheid, loopbaanbeleid, talenten van mensen en (re)integratie. De prijs wordt toegekend door het Werkgeversforum Kroon op het Werk en bestaat uit een glazen kroon ontworpen door Alexander Spliliopoulos. De jury voor deze prijs stond dit jaar onder voorzitterschap van Loek Hermans, directeur MKB-Nederland.

Werkgeversforum Kroon op het Werk
Een netwerk op het gebied van gezondheidsmanagement waar werkgevers elkaar adviseren en ervaringen uitwisselen waardoor de optimale inzetbaarheid van medewerkers wordt vergroot en de kosten van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid worden verlaagd.

Eerdere winnaars
Een aantal bedrijven ging EYkelenkamp als winnaar voor: IBM Nederland (1996), Siers Groep Oldenzaal (1997), Politiedistrict Marco Polo - Utrecht (1998), Ewals Cargo Care Transport - Venlo (1999), ROC Deltion College - Zwolle (2000), Triversum - Alkmaar (2001), Moonen Schilders (2002/2003), Otto BV Tilburg (2004), Drukkerij Wedding Harderwijk (2005), Waterlandziekenhuis Purmerend (2006) en Lavans Helmond (2007), Fortis Bank Nederland (2008), Regionale Scholengemeenschap Enkhuizen (2009).