Politie Gelderland-Zuid

Mee voor poging auto-inbraak

Nijmegen, 13-11-2010 o Twee mannen zijn vrijdagnacht in Nijmegen aangehouden op verdenking van n poging tot inbraak in een auto. Het duo is 33 en 31 jaar oud en afkomstig uit Nijmegen en Kranenburg. Een alerte politieman deed in zijn vrije tijd deze melding.

De politieman was niet in dienst en bevond zich in de omgeving. Hij hoorde rond 1 uur enkele klappen uit de richting van de Lijnbaan. Toen hij keek zag de agent 'n persoon in donkere jas bij een auto staan. Deze man sloeg met een hard voorwerp enkele keren op de autoruit. Hierop kwam een tweede man in beeld en liep het duo weg richting Havenweg.

De politieman waarschuwde zijn collegas; even later werd het bewuste tweetal aangesproken in de omgeving. In hun kleding bleken de mannen n lifehammer, knipmes en nijptang bij zich te hebben. Het tweetal is hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.
Daarbij wordt niet uitgesloten dat er sprake kan zijn van een verbroken relatie, een kwade dronk en baldadig gedrag. (1)

Laatst gewijzigd 13-11-2010 11:16 | © Regio Gelderland-Zuid |