Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 10-11-2010

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 13 november
Radio 2 - 16.00 uur

'NEDERLANDSE TROUBADOUR' LUCKY FONZ III IN TROS MUZIEKCAFÉ

Op zaterdag 13 november ontvangt Daniël Dekker in TROS MUZIEKCAFÉ:

Lucky Fonz III wordt ook wel de Nederlandse troubadour genoemd. Na drie Engelstalige albums maakte hij op aandringen van zijn platenbaas de Nederlandstalige cd 'Hoe je honing maakt'. Met zijn herkenbare stem, beeldende en soms grappige teksten is hij een bijzondere muzikale verschijning.

Beth Hart is een Amerikaanse zangeres die in 2004 in ons land bekend werd door haar hit 'Leave the light on'. Vanwege haar rauwe stemgeluid wordt ze vaak vergeleken met Janis Joplin en Joan Armatrading. Vorige maand is haar zesde album 'My California' verschenen, dat een stuk rustiger is dan we van haar gewend zijn.

Hotel is een band die met veel⤨passie een veelkleurige muziekmix brengt. Soms melancholiek en intiem maar vaker feestelijk en uitbundig, met invloeden uit Latijns-Amerika en de Balkan. Dat komt doordat de muzikanten afkomstig zijn uit acht verschillende landen: Kroatië, Nederland, Mexico, Argentinië, Koerdistan, Bulgarije, Tsjechië en Chili. Hotel: een mix van zowel muzikanten als instrumenten.

Nntjam Rosie is geboren in Kameroen en opgegroeid in Nederland. Op haar debuutalbum 'Atouba' uit 2008 heeft ze Westerse en Afrikaanse ritmes vermengd met world, jazz en soul. Een maand geleden is haar tweede cd uitgekomen. Het album getiteld 'Elle' heeft meer pop- en soul-invloeden. Eind 2009 won Nntjam Rosie de Music Matters Award waardoor ze een jaar lang muziekambassadeur is voor Rotterdam.

Noot voor redacties

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl