Algemene omroepvereniging AVRO


Hilversum, 12-11-2010

HANS CROISET TE GAST IN AVRO'S OPIUM OP RADIO 1

AVRO's cultuurmagazine Opium op Radio 1 komt zaterdag 13 november oktober vanuit Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Publiek is van harte welkom. Tussen 14.30 uur en 16.30 uur presenteert Hans Smit de volgende onderwerpen:

· Hans Croiset is vooral bekend als acteur, regisseur en oprichter van verschillende toneelgroepen. Daarnaast is hij ook schrijver. Inmiddels verschijnt zijn tweede boek 'Lucifer onder de Linden'. Een verhaal over een Joodse toneelspeler in Berlijn in de jaren '30, die zowel verward als overdonderd wordt door de stad en haar bewoners aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. · Livemuziek van Schradinova. Janne Schra maakt met de cd 'India, Lima, Oscar, Victor, Echo en You' (waarvan de eerste letters I Love You vormen) haar solodebuut. · Actrice Susan Visser speelt de hoofdrol in de film 'Richting West'. Ze probeert zich als alleenstaande moeder staande te houden in Rotterdam. In de chaos en drukte van de grote stad is zij op zoek naar de balans in haar bestaan als moeder, dochter, werkende vrouw en minnares. Visser werd bekend door haar rol als Anouk Verschuur in de televisieserie Gooische Vrouwen.

· Filmrecensent Dana Linssen bespreekt de nieuw uitgekomen films en hoogtepunten op het komende International Documentary Film Festival. · Volgende week start het 23ste International Documentary Festival Amsterdam. Een van de films die vertoond wordt is de film 'Lennonyc' over de laatste tien levensjaren van het leven van John Lennon. Intimi van Lennon waaronder Yoko Ono, blikken terug op die tijd in New York. Programmamaker en journalist Jan Donkers bekeek de film. · In de rubriek 'De 80 seconden van...' dichter Martijn den Ouden. · Muzikanten Paul de Munnik en Fernando Lameirinhas over hun nieuwe project 'Brellando', een voorstelling met de muziek van Jacques Brel als uitgangspunt. · In het kader van AVRO's modemaand deze week modeontwerper Jan Taminiau in de Virtuele Vitrine. · Voor de eerste Willem Wilminkprijs zijn dertien Nederlandse kinderliedjes genomineerd. Deze nieuwe tweejaarlijkse onderscheiding wordt zondag 14 november uitgereikt in Enschede. Genomineerde zijn o.a. Ivo de Wijs, Theo Nijland, en Daniel Lohues. Kinderboekenschrijver Koos Meinderts en tevens initiatiefnemer van deze prijs praat over de kanshebbers en over de stand van het Nederlandse kinderlied.


---