Gemeente Utrecht

Op dit persbericht rust een embargo tot zaterdag 13 november 2010 om 18.00 uur. In verband met het verrassingselement van deze gebeurtenis gelieve het embargo te respecteren.

Domtorens in Goud voor bestuursleden Stichting Stadsontspanning Utrecht

De burgemeester van Utrecht, mr. A. Wolfsen, reikt op 13 november om 18.00 uur vijf Domtorens in Goud uit aan leden van het bestuur van de Stichting Stadsontspanning Utrecht voor hun intensieve bijdrage aan de intocht van Sinterklaas in Utrecht.

De Stichting Stadsontspanning Utrecht (SSOU) is opgericht in 1953. Al vijftig jaar lang organiseren zij de intocht van Sinterklaas in de stad, een evenement waar jaarlijks ongeveer 15.000 bezoekers op afkomen. Om dit evenement mogelijk te maken vergadert het bestuur met alle betrokken instanties, stuurt circa 150 vrijwilligers aan en draagt er zorg voor dat alle benodigde voorzieningen in orde zijn.

Burgemeester Wolfsen reikt de Domtorens in Goud uit aan vijf bestuursleden die zich geruime tijd intensief hebben ingezet om de intocht van Sinterklaas mogelijk te maken. Zij zullen op 1 januari terug treden. Het betreffen:
- de heer H. Linnenbank, is betrokken bij de stichting sinds de jaren '70, werd vice-voorzitter in 1979 en voorzitter in 2007;
- de heer J. Hoogland, spant zich al ruim 35 jaar in voor de SSOU en verzorgt alle technische aspecten tijdens de intocht zoals de geluidsinstallatie;
- de heer D. Van Beek, sinds 1980 zet hij zich in voor de stichting, hij draagt bij aan een veilig verloop van de intocht;
- de heer B. Appeldoorn, is al vier jaar penningmeester en verricht tijdens het bezoek van Sinterklaas hand- en spandiensten;
- Mevrouw E. Beveland, maakt al vier jaar als secretaris deel uit van het bestuur, tijdens de intocht houdt zij het draaiboek strak in de gaten.

De burgemeester reikt de Domtorens in Goud uit na afloop van de intocht in het Academiegebouw, Domplein 29, te Utrecht, op zaterdag 13 november om 18.00 uur.

De Domtoren in Goud is een in 1998 door burgemeester en wethouders ingestelde blijk van waardering voor vrijwilligers die zich langdurig voor de stad en het vrijwilligerswerk hebben ingezet.