Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 12-11-2010

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 13 november
Radio 1 - 11.04 uur

GASTEN TROS KAMERBREED ZATERDAG 13 NOVEMBER

In TROS KAMERBREED van zaterdag 13 november zijn te gast: Han Noten, fractievoorzitter voor de PvdA in de Eerste Kamer; senator Henk ten Hoeve van de Onafhankelijke Senaats Fractie en Liesbeth Spies, waarnemend partijvoorzitter van het CDA en lijsttrekker voor het CDA in Zuid-Holland bij de Provinciale Statenverkiezingen.

Liesbeth Spies, waarnemend partijvoorzitter van het CDA, reageert op het rapport van de commissie-Frissen. Deze commissie heeft het enorme verlies van het CDA bij de laatste verkiezingen geëvalueerd. Ze trekt harde conclusies over lijsttrekker Balkenende en partijvoorzitter Van Heeswijk en over het gebrek aan ideeën in de partij. Ook komt de commissie met aanbevelingen voor de toekomst. Wat betekent dit rapport voor de strategie en ideologie van het CDA in het licht van de Provinciale Statenverkiezingen die al over vier maanden zijn?

De Eerste Kamer hield afgelopen dinsdag de Algemene Financiële Beschouwingen. Daar is een motie ingediend waarin de regering wordt gevraagd om een nieuwe visie op de woningmarkt en dat betekent dat de hypotheekrenteaftrek wel degelijk moet worden aangepakt. Anders dan in het huidige regeerakkoord is afgesproken. Henk ten Hoeve van de Onafhankelijke Senaats Fractie heeft hierin de beslissende stem. Gaat hij voor de motie stemmen? Een eerste confrontatie tussen beide Kamers in de nieuwe kabinetsperiode lijkt op komst, net als een verdere politisering van de Senaat. Hoe staan de senatoren Noten en Ten Hoeve hier tegenover? Moet de Eerste Kamer zich politieker opstellen?

Presentatie: Margriet Vroomans en Kees Boonman

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl.