Ingezonden persbericht



- - PERSBERICHT - -

Hoe klinkt een kippetje?
Première muziekvoorstelling Zing Kokosjka! (6+)

Zaterdag 13 en zondag 14 november gaat Zing Kokosjka! in première in Het Concertgebouw in Amsterdam. Een muziekvoorstelling over pure vriendschap, rijk gevuld met melkchocolade en de fijnste Bulgaarse liederen, gezongen door het Pauni Trio. Klaus Jürgens regisseert de voorstelling. De tournee van Zing Kokosjka! start 28 november 2010 en duurt tot en met 15 mei 2011 (zie beneden voor data).

Sasja is chocolatier. Pardon, meester chocolatier! Hij maakt bonbons, likkebaardend lekker. Maar maakt hij ook de lekkerste bonbon van heel Europa? Dat wordt uitgemaakt tijdens de Bonbon Factor, de spannendste wedstrijd in het bonbonwezen. Sasja krijgt hulp van drie zangeressen. Zij vertellen hem over een geheim ingrediënt voor bonbons, de Bulgaarse Reuzeroos. De bloem is zeer zeldzaam en slechts een enkeling weet waar de Reuzeroos groeit. Op zoek naar de Reuzeroos beleven ze samen een hachelijk avontuur op de Balkan. Dan blijkt hoe krachtig de stem kan zijn.

Pauni Trio:
Iris Ficker sopraan
Mariëlle de Winter sopraan
Juliëtte van Dijk mezzo-sopraan

Klaus Jürgens regie
Mischa van Dullemen spel
Iris Robles kostuums en rekwisieten
Desirée van Gelderen lichtontwerp

De Nederlandse zangeressen van het Pauni Trio zijn verslingerd aan de schurende klanken, glijers en verbijsterende versieringen van Bulgaarse liederen. In 2005 richtten ze het Pauni Trio op. Zing Kokosjka! gaat in vogelvlucht door hun repertoire, dat bestaat uit liederen uit de verschillende streken van Bulgarije. Van vrolijke liefdesliedjes uit Trakia tot plechtige hymnes uit de geheimzinnige Rodopi-bergen. De regie van Zing Kokosjka! is in handen van Klaus Jürgens. Hij danste vanaf 1986 bij onder andere Reflex en het Hans Hof Ensemble. Daarnaast maakte hij eigen choreografieën en voorstellingen, waaronder in 2009 bij Oorkaan De Tijdwacht en (als eindregisseur) Trommelvuur.

Oorkaan is in september 2009 ontstaan door de fusie van Productiehuis Jeugdconcerten en Werkplaats Oorproeven. Oorkaan bestaat uit: Oorkaan Producties, Werkplaats Oorproeven en Educatieafdeling Oorsprong. De missie is kinderen via kleinschalige muziekproducties kennis te laten maken met live muziek, én het genre jeugdmuziek verder te ontwikkelen. Daarmee is Oorkaan uniek in Nederland. Surf voor meer informatie over Zing Kokosjka! en Oorkaan naar: www.oorkaan.nl.

Oorkaan wordt structureel gesubsidieerd door het ministerie van OCW. Zing Kokosjka! wordt mede mogelijk gemaakt door het VSBfonds.


---