Ingezonden persbericht


Oudste nog bestaande ziekenomroep Radio Domino bestaat vijftig jaar

Op 13 november bestaat Radio Domino vijftig jaar! Radio Domino is daarmee de oudste nog bestaande ziekenomroep van Nederland.

In deze vijftig jaar hebben vele vrijwilligers vol enthousiasme radioprogramma's gemaakt voor de patiënten van de ziekenhuizen waar Radio Domino in die vijftig jaar heeft uitgezonden. Op zaterdag 20 november 2010 willen wij de verjaardag van Radio Domino gaan vieren. Natuurlijk is het dan tijd voor een feestje maar de radioprogramma's staan centraal! Wij willen graag in de uitzendingen laten merken dat we 50 jaar bestaan.

Alle (oud) medewerkers worden uitgenodigd om nog eenmaal het programma te maken dat zij bij Radio Domino hebben gemaakt. Het liefst in de originele samenstelling! Al naar gelang de interesse zal de exacte invulling van de uitzendingen pas gedaan worden als we weten of u mee wilt doen. Alles ligt in het weekeinde van 20 en 21 november nog open. Ook zullen er, bij voldoende belangstelling, in de nachtelijke uren programma's kunnen worden gemaakt, maar we gaan ons natuurlijk in eerste instantie richten op de periode over dag tussen 6:00 uur 's-morgens en 18:00 uur 's-avonds.

Uiteraard willen we graag verhalen van oud domino-leden horen, anekdotes, belevenissen en wellicht oude programmafragmenten. Hoe ouder hoe leuker! Kent u nog oud medewerkers, nodig ze dan vooral ook uit, want vast staat dat we lang niet alle oud medewerkers kunnen bereiken.

Voor alle (oud) medewerkers en (oud) luisteraars is er een feest op zaterdag 20 november met medewerking van o.a. burgemeester Van der Laan, Sinterklaas en het Zwanenkoor. U bent hier van harte welkom!

Als u belangstelling hebt, meldt u dan aan!

Neem contact op met Henk Kortschot, telefonisch op werkdagen tussen acht en half vijf op telnr. 020-5129333 en vraag dan naar Henk Kortschot.

Of stuur een mailtje naar: henk.kortschot@slz.nl

Er is in vijftig jaar veel veranderd! Bandrecorders hebben inmiddels plaatsgemaakt voor computers en vrijwel iedere verzoekplaat kan via het internet worden gevonden en 'gedraaid'. Heeft u nog oude programmafragmenten, neem ze mee. Indien nodig hebben we nog één oude bandrecorder om ze af te spelen.

Kijk en luister ook eens naar de website van Radio domino op www.radiodomino.nl

Altijd al eens radio willen maken? Dit is uw uitgelezen kans om eens kennis te komen maken en te kijken hoe het nou toegaat in een echte radio studio.

Wij verheugen ons op uw komst en medewerking!

Vriendelijke groeten,

Noot van de redactie:

Zou u bovenstaande oproep/uitnodiging willen plaatsen?

Ook vinden we het leuk als u 20 november langs komt om verslag te doen van de festiviteiten of een interview houdt met onze voorzitter Henk Kortschot. U kunt hem bereiken via henk.kortschot@slz.nl , 020 - 512 9333 of 0626 - 130 342