Ingezonden persbericht


Persbericht

03-11-2010

'Primeur duo-expositie Marianne Naerebout en Rik Felderhof'

Bij Kunstcentrum Zaanstad aan de Vincent van Goghweg 40 a/b te Zaandam ziet u de primeur van de duo-expositie Kleur! met kunstwerken van kunstenaar Marianne Naerebout en televisiepersoonlijkheid Rik Felderhof. Op zaterdag 13 november om 14.00 uur wordt deze tentoonstelling geopend door Henkjan Smits, ondermeer bekend als jurylid van het televisieprogramma Popstars.

De kunstwerken van Marianne Naerebout typeren zich vooral door het frisse en heldere kleurgebruik. Marianne Naerebout en Rik Felderhof zijn bevriend sinds Felderhof een portret van Naerebout maakte op het kleurrijke eiland Curaçao. Felderhof heeft veel van deze televisieportretten gemaakt en ontvangt tegenwoordig zijn gasten in het televisieprogramma 'Villa Felderhof'. Naerebout heeft haar passie voor het schilderen overgebracht aan Felderhof en sindsdien maken zij gezamenlijk prachtige schilderijen voor diverse goede doelen.

Kunstcentrum Zaanstad heeft de primeur de kunstwerken van Naerebout en Felderhof te exposeren. Vele verschillende originelen en zeefdrukken die nog niet eerder aan het publiek zijn getoond. Van drie van de gezamenlijk gemaakte schilderijen zijn zeefdrukken in gelimiteerde oplage uitgebracht. Bij de expositie wordt de zeefdruk 'Follow me' voor een speciale prijs aangeboden. Naast deze werken zijn ook de nieuwste kleurrijke kunstwerken van Naerebout te zien.

Het publiek heeft de gelegenheid om te stemmen welke van de getoonde werken van Marianne Naerebout in de collectie van het Kunstcentrum worden opgenomen. Aan de hand van deze stemmen worden enkele werken geselecteerd.

U bent van harte welkom bij de opening van deze expositie. Tijdens de opening kunt u genieten van sfeervolle pianomuziek verzorgd door Piano Services. Uiteraard zijn Rik Felderhof en Marianne Naerebout ook aanwezig. De expositie duurt t/m 30 december.

Einde persbericht