Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

EEN BIJZONDERE INTOCHT...

Onze goede vriend uit Spanje komt natuurlijk ook dit jaar weer naar Leeuwarden. Op zaterdag 13 november om 12.00 uur zal de goedheiligman voet aan wal zetten in de Prinsentuin. En natuurlijk neemt hij al zijn pieten mee. Een bijzondere intocht dit jaar voor onze sint: er is speciaal voor hem een heus Leeuwarder sinterklaaslied geschreven! Dit lied is geschreven door Clara Rullman en is ingezongen door een grote groep kinderen van verschillende Leeuwarder basisscholen. Het lied staat op CD en zal in de week voor de intocht op de basisscholen binnen de gemeente Leeuwarden worden uitgereikt.

Tijdens het traditionele welkom in de Prinsentuin zal dit lied voor het eerst worden gezongen. En niet alleen gezongen, er zal ook worden gedanst: speciaal voor het Leeuwarder sinterklaaslied heeft Nynke van Duinen (balletstudio Nynke van Duinen) een dans bedacht. En het zou natuurlijk heel leuk zijn voor sinterklaas als alle kinderen in de Prinsentuin kunnen meezingen en meedansen! Op de website (www.sinterklaasleeuwarden.nl) vind je én het lied én het dansje.

De sint zal na de Prinsentuin zijn tocht vervolgen door de Leeuwarder binnenstad. Zijn allerallergrootste fan ArieC zal sint vooruitgaan. Daar waar sinterklaas stopt zal ArieC - een kwartier voor aankomst van de sint - een kleine voorstelling geven. Een klein voorproefje van zijn voorstelling op zondag 21 november.




Ingezonden persbericht