Waterschap Reest en Wieden


Educatieschip Watervlo houdt Open Schip in Zwartsluis

Het educatieve schip over waterbeheer: MS de Watervlo, houdt a.s. zaterdag 13 november Open Schip. Alle jonge bezoekers t/m 12 jaar kunnen dan ook meedoen aan een prijsvraag. De gelukkige winnaars mogen op maandag 15 november meevaren met de MS Watervlo van Zwartsluis naar Hasselt. Wethouder Dick Visserman maakt tijdens het Open Schip zaterdag, om 15.45 uur de gelukkige winnaars bekend.

Op maandag 15 november om 16.00 uur vertrekt de MS Watervlo uit Zwartsluis. De boottocht naar Hasselt duurt ongeveer een uur. Tijdens de boottocht bezoeken de prijswinnaars (maximaal drie kinderen met hun ouder(s)) het woongedeelte (Roef), gangboorden met hekjes en dek; loopgedeelten aan de zijkanten van het schip en de stuurhut. Allemaal onder begeleiding van een Watervlo-matroos. Tijdens de vaart is er voor de prijswinnaars koffie, thee, limonade en wat lekkers.

Openstelling

Op de woensdagmiddagen (10 november in Genemuiden en 17 november in Hasselt) is iedereen van 13.00 tot 16.00 uur welkom aan boord om zich te verdiepen in de waterexpositie, deel te nemen aan activiteiten en om vragen te stellen aan de educatief medewerkers van Triple E . Op zaterdag 13 november is van 10.00 tot 16.00 uur het schip in Zwartsluis opengesteld voor algemeen publiek. Er wordt dan extra aandacht besteed aan de rioolwaterzuivering, het werk van het waterschap en gemeentelijk waterbeleid.

Het bezoek van de MS Watervlo aan Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis, is een initiatief van de gemeente Zwartewaterland en de waterschappen Groot Salland en Reest en Wieden.

Ruim 2500 kinderen bezochten het schip in Drenthe!

De Watervlo trok veel bezoekertjes in Drenthe. Het educatieschip vaarde afgelopen maand door de provincie in het kader van een samenwerkingstraject van de Drentse gemeenten en waterschappen. Hiermee werden ruim 2500 basisschoolkinderen bereikt. Zij bezochten allemaal de Watervlo en kregen les over het Nederlandse waterbeheer.

© Waterschap Reest & Wieden