Politie Brabant-Noord

Aanhoudingen in uitgaansgebied

's-Hertogenbosch, 13-11-2010

Zaterdagochtend omstreeks 02.45 uur werd een 25-jarige man uit Waalwijk in de Karrenstraat aangehouden voor vernieling. De man was na een vechtpartij, samen met zijn 'tegenstander' een kroeg uitgezet. Vervolgens vond hij het nodig de terrasafscherming te vernielen en werd aangehouden. Hij kon zich niet legitimeren en beledigde de agenten.

Om 04.00 uur werd op de Visstraat een 23-jarige Bosschenaar aangehouden voor mishandeling van een 26-jarige man uit Utrecht. De Utrechtenaar is met lichte verwondingen naar de eerste hulp gegaan en deed aangifte. De verdachte is overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verhoor. Hij bleek bij zijn fouillering een tiental borrelglaasje op zak te hebben, die hij uit een kroeg meegenomen had.

Omstreeks 03.15 uur zijn een 16-jarige man uit Oosterhout en een 18-jarige Bosschenaar aangehouden op de Parade voor mishandeling. De jongste zou een meisje lastiggevallen hebben en naar de keel gegrepen hebben, waarop de Bosschenaar hem sloeg. Beide mannen zijn overgebracht naar het bureau. Bij de fouillering van de Bosschenaar, troffen agenten een busje traangas en een gripzakje met vermoedelijk cocaïne aan. Beide verdachten zijn inverzekeringgesteld in het kader van weekendje weg. De politie onderzoekt de zaak. Geweldplegers die in het weekend in het uitgaansleven van 's-Hertogenbosch en Rosmalen worden opgepakt lopen de kans om het weekend in een politiecel door te brengen. In overleg met justitie kan de politie besluiten om een geweldpleger tot maandag vast te houden. In het weekend wordt onderzoek gedaan naar het incident en op maandag krijgt de verdachte te horen wat de gevolgen zijn van zijn gedrag. Het doel van deze aanpak is het terugdringen van het aantal geweldsincidenten in het uitgaansleven. 'Weekendje weg' begint op vrijdagavond en geldt voor meerderjarige geweldplegers. In dit geval zijn er ook voldoende onderzoeksgronden om de minderjarige geweldspleger tot maandag vast te houden.