Politie Brabant Zuid-Oost

Politie zoekt getuigen van openlijke geweldpleging en beroving

Helmond Centrum, 13-11-2010 o De politie is op zoek naar getuigen van een openlijke geweldpleging tegen vier personen. Eén van hen werd hierbij beroofd. Dit gebeurde zaterdagochtend rond 1.30 uur op de Molenstraat.

Het viertal liep hier gescheiden van elkaar. Twee vrouwen (40 jaar uit De Goorn (NH) en 24 jaar uit Helmond) liepen daar als eerste langs een groepje bestaande uit twee andere vrouwen en twee mannen. De vrouwen werden uitgescholden en achterna gelopen door de twee andere vrouwen. Vervolgens zijn beide slachtoffers verschillende keren in hun gezicht geslagen. De twee bekenden van de slachtoffers, twee mannen (25 en 27 jaar uit Helmond), liepen een paar honderd meter verder en kwamen hen te hulp. De 25-jarige man uit Helmond werd echter door één van de mannen in zijn gezicht geslagen en daarnaast beroofd van zijn mobiele telefoon, portemonnee en sleutels. De 27-jarige vriend werd kort daarna ook geslagen op zijn hoofd en getrapt tegen zijn lichaam. Drie van de slachtoffers liepen door de mishandeling verwondingen op in het gezicht. Zij hoefden niet in het ziekenhuis behandeld te worden.

Signalementen

vrouw 1:


- blank


- circa 30 jaar


- 1,70 - 1,80 mtr


- blond opgestoken haar

vrouw 2:


- blank


- circa 30 jaar


- 1,70 - 1,80 mtr


- donker opgestoken haar

man 1:


- blank


- circa 35 jaar


- 1,80 - 2,00 mtr


- kort bruin stekelig haar


- breed postuur


- witte blouse met roze boord


- blauwe spijkerbroek


- zwarte schoenen

man 2:


- blank


- circa 35 jaar


- 1,85 mtr


- breed postuur


- zwarte jas

Contact

De politie is op zoek naar mensen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben van deze openlijke geweldpleging en beroving. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Helmond Centrum via 0900-8844. Anoniem informatie melden kan via 0800-7000.