Ingezonden persbericht

Jan Hamming, kandidaat PvdA-lijsttrekker Eerste Kamer

Vuurwerk op het Binnenhof:

"Strijd tegen de rechtse bezuinigingen en tweedeling"

De Tilburgse wethouder Jan Hamming heeft zaterdagochtend op het Binnenhof de aftrap gedaan van zijn campagne voor het lijsttrekkersschap van de Eerste Kamer. In aanwezig-heid van Haagse PvdA'ers, onder wie wethouder Henk Kool, presentator Guilly Koster, provinciale statenleden, Tilburgse raadsleden en sympathisanten hield Jan Hamming zijn toespraak: "Meer vuurwerk in de Eerste Kamer". De speech ging vergezeld van spetterend vuurwerk voor de ingang van de Eerste Kamer.

Toespraak
"Hier op het Binnenhof in het centrum van de Nederlandse democratie start ik mijn campagne voor het PvdA-lijsttrekkersschap van de Eerste Kamer. Ik wil laten zien dat er een alternatief is voor de populistische rechtse regering. Hier zal ik strijden tegen de rechtse bezuinigingen, tegen een splijtende tweedeling, die mensen bij het grof vuil zet, tegen de afbraak van de sociale zekerheid en de werkvoorziening. Hier zal ik ervoor zorgen dat de Eerste Kamer een stem krijgt als kritische tegenmacht, die niet met zichzelf en ons land en haar inwoners laat sollen. Dat zal met veel vuurwerk gaan, een frisse wind zal er door de Eerste Kamer gaan waaien. We laten het niet gebeuren dat deze rechtse regering de mensen aan de onderkant onevenredig hard treft door onbeperkte huurverhogingen en aantasting van de uitkeringen. Terwijl ze niets, maar dan ook niets doen aan de aftrek van de hypotheek-rente. Dat alles leidt tot tweedeling in het land. Ik zal me als lijsttrekker Eerste Kamer volledig inzetten voor de provinciale verkiezingen, ik heb dat met groot succes in Tilburg gedaan. Want de PvdA moet winnen, de grootste worden, ook in de Eerste Kamer dan kunnen we een dam opwerpen tegen dit rechtse beleid. Meer vuurwerk op het Binnenhof."

Jan Hamming maakt vandaag een elfstedentocht langs PvdA-bestuurders en -leden, die hem hun steun hebben toegezegd en hem als lijsttrekker van de Eerste Kamer willen. Het zijn burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam, wethouder Jeroen Nobel van Haarlemmermeer, burgemeester Ahmed Abutaleb en wethouder Dominic Schrijer van Rotterdam, burgemeester Peter van der Velden van Breda, wethouder Mary Fliers van Eindhoven, burgemeester Paul Depla van Heerlen en de wethouders Ruud Guyt van Sittard-Geleen en Ralf Krehwinkel van Kerkrade. Ze staan met Jan Hamming op de video en zijn te zien op de website: www.janhamming.nl.
Volgende week maakt de Tilburgse wethouder een tocht langs elf dorpen in het land en bezoekt daar de afdelingen en leden.