Gemeente Cranendonck


40 Dagen zonder alcohol voor 3FM Serious Request

Wilt u geld ophalen voor kinderen die het slachtoffer zijn geworden van HIV? Doe dan mee aan de actie '40 dagen zonder alcohol voor Serious Request' en laat u door vrienden, familie en collega's sponsoren. De actie start zondag 14 november en duurt tot en met 23 december. Op donderdag 23 december wordt de cheque uitgereikt aan de 3FM dj's in het glazen huis in Eindhoven.

Het regionale alcoholproject `Laat je niet flessen!' van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven vraagt alle inwoners uit Zuidoost-Brabant om mee te doen aan de actie '40 dagen zonder alcohol voor Serious Request'. Tijdens een periode van 40 dagen mogen deelnemers geen alcohol drinken. Hiervoor kunnen ze zich voor 5 euro (of meer) laten sponsoren door vrienden, familie of collega's. Daarnaast kunnen de deelnemers zelf ook een donatie doen.

Wilt u ook geld inzamelen en bewust worden van uw eigen alcoholgebruik? Schrijf u dan in op www.veertigdagenzonderalcohol.nl. Hier kunt u ook uw ervaring delen met andere deelnemers. Het geld dat u in hebt gezameld, kunt u vervolgens voor 21 december overmaken op rekeningnummer: 67.89.12.084 t.n.v. SRE. Vermeld bij kenmerk: 40 Dagen zonder alcohol.

Doe samen met vrienden, familie of collega's mee U kunt natuurlijk alleen meedoen, maar het is gezelliger om dit samen met vrienden, familie, collega's, buren of met leden van een sportclub of vereniging te doen. Wilt u meer mensen werven en samen meedoen? Bestel dan op www.veertigdagenzonderalcohol.nl de gratis posters en gadgets.

Waarom deze actie?
Een glaasje wijn bij het eten, een biertje na het sporten. Het drinken van alcohol is vaak een gewoonte, die niet slecht is, mits je er verantwoord mee omgaat. Om mensen bewust te laten worden van het eigen alcoholgebruik is het `Laat je niet flessen!' gestart met de actie '40 dagen zonder alcohol voor Serious Request'.