Gemeente Stede Broec

Zondag 14 november: Intocht Sinterklaas

04-11-2010 Ook dit jaar maakt Sint-Nicolaas de oversteek van Spanje naar Bovenkarspel. Op 14 november verwacht hij aan te komen in De Kolk. Het organiserend comité rekent op een grote opkomst van kinderen, ouders en andere belangstellenden.
Dankzij de hekken en toezicht van de reddingsbrigade kunnen de kleinste kinderen veilig vooraan staan en niets missen. Ook aan de overkant van het ronde haventje is alles goed te zien; deze kant is bereikbaar via het parkeerterrein van de ijsbaan. Maar denkt u eraan, dit parkeerterrein zal niet gebruikt kunnen worden. Een goed alternatief is het `strandje van Van der Meulen', dit wordt door middel van borden op de Provinciale weg aangegeven. Lopend via het tunneltje komt u dan bij de haven aan (vijf minuten).

Sinterklaas op de boot
Programma

12.45 uur: Livemuziek van De Blaaskaken vanaf het water. Het Kerspelkoor en muziekvereniging Crescendo zorgen daarna samen voor een muzikaal feestelijk onthaal waaraan iedereen mee kan doen. 13.30 uur: Aankomst van de Sint en verwelkoming door burgemeester Cammaert.
Na een kort woordje zal Sinterklaas lopend van de haven naar zijn paard gaan. Tijdens deze wandeltocht kunnen de kinderen hem persoonlijk welkom heten. Daarna zal hij te paard aan de rondgang door het dorp deelnemen, begeleid door een bonte stoet met dit jaar nog meer `Sinterklaasthema's'. Vanaf de haven zal de stoet door het oude dorp gaan, dan de Zuidervoert en de Rozenboom om te eindigen bij café-restaurant De Halve Maan.
15.30 uur: Kindervoorstelling in de zaal van De Halve Maan met medewerking van Ton Laros. Gratis toegankelijk voor kinderen van vier tot tien jaar. Ouders kunnen in het gezellige voorcafé verblijven. De show duurt tot 16.30 uur.

De vlag uit!
Het is een goede traditie geworden de Sint een warm welkom te heten door in het dorp de vlag uit te steken, in het bijzonder langs de route! Dit jaar is er een verrassing voor het mooist versierde huis langs de route, dus maak er wat van!

Foto's
Er worden altijd veel foto's van de intocht gemaakt. U kunt de mooiste, leukste of origineelste van de intocht 2010 naar intochtdekolk@hotmail.com. De winnaars ontvangen een Sinterklaas verrassingspakket. Inzenden kan tot 1 december 2010. Vergeet niet uw naam, adres en telefoonnummer te vermelden!
04-11-2010