Gemeente Purmerend

Intocht Sinterklaas

08 november 2010

Zondag 14 november komt Sinterklaas met zijn gevolg om 13.30 uur aan op de Kanaalkade, tegenover de Kanaalstraat. Daar wordt hij verwelkomd door burgemeester Don Bijl.
Vanwege deze intocht sluiten we de omgeving van de Kanaalkade - vanaf hoek Beemsterburgwal, Kanaalkade tot Slotplein - vanaf 12.30 uur af met hekken.

Route
Na het welkomstwoord van de burgemeester, loopt de Sint met zijn pieten richting de Kaasmarkt (via Kanaalkade, Neckerdijk en Padjedijk). Anders dan andere jaren, gaat de Sint vanaf de Kaasmarkt verder in een koets. De paarden brengen hem dan - via de Breedstraat en Dubbele Buurt
- naar de Koemarkt. Rond 14.30 uur verschijnt de Sint op een podium op de Koemarkt. De intocht is uiterlijk 15.30 uur afgelopen.

Afsluiting
Om de intocht goed te kunnen laten verlopen, moeten we een aantal wegen afsluiten voor alle verkeer van 12.30 tot 14.15 uur:
* Neckerstraat vanaf kruispunt Oslohaven en voor Sluisbrug;
* Westerstraat (kruispunt met Nieuwstraat)
* Gedempte Singelgracht (kruispunt Gedempte Where)

Parkeren
Zondag 14 november geldt er van 00.00 tot 17.00 uur een parkeerverbod op de Kanaalkade. U kunt uw auto dan bijvoorbeeld parkeren op het parkeerterrein aan de Kanaalstraat en het Slotplein. Houdt u er rekening mee dat u tijdens de intocht - tussen 12.30 en 14.15 uur - het parkeerterrein niet op, of af kunt.