Gemeente Nuenen


CJG Nuenen van start

Centrum Jeugd en Gezin (CJG) Nuenen van start met als motto: Opgroeivragen? Het Centrum voor Jeugd en Gezin natuurlijk!

Op zondag 14 november 2010 gaat het Centrum voor Jeugd en Gezin in Nuenen officieel van start. Vanaf deze datum kunnen alle ouders en kinderen met vragen over opvoeden en opgroeien terecht bij het CJG. Het CJG is samengesteld uit ervaren medewerkers op het gebied van opvoedondersteuning van ZuidZorg, GGD en de LEVgroep. Ze zijn te bereiken via telefoonnummer (040) 283 16 75 (Servicepunt gemeente Nuenen). Op 14 november gaat ook de website www.cjgnuenen.nl online. Op die website staat een schat van informatie over opvoeden en opgroeien, van zwangerschap tot late tienerjaren.

De gemeente Nuenen koos voor meerdere inlooppunten waar ouders toch al komen, zoals brede scholen en niet voor één centraal loket. Men kan per telefoon of per mail vragen stellen aan het CJG. De medewerkers beantwoorden vragen, geven informatie en advies, indien gewenst in een persoonlijk gesprek.

Om het bestaan van het CJG onder de aandacht te brengen delen we op zondagmiddag 14 november vanaf 14.30 uur in Het Klooster folders (en voor de kinderen een klein cadeautje) uit. In de folder staat uitleg over het CJG, met natuurlijk de contactgegevens en een verwijzing naar de website. Â

Professionals
Het CJG is ook een vraagbaak voor professionals zoals leerkrachten, groepsleiding etc. Om de bekendheid van het CJG onder die doelgroep te vergroten, organiseren we voor deze groep een training vroegsignalering. Een kennismaking en tegelijkertijd een voorproefje van wat het CJG voor hen kan betekenen.