BNN

PERSBERICHT - Hilversum, 03 november 2010

SPUITEN EN SLIKKEN VIERT HONDERDSTE AFLEVERING

credits: rjrfotografie.nl
ALLE PRESENTATOREN OOIT IN EXTRA LANGE UITZENDING

Prikkelend, opwindend en informatief als altijd, en nu ook nog eens met een verjaardagsslinger eromheen! Spuiten en Slikken viert haar honderdste aflevering met een speciale uitzending tijdens een knalfeest in Amsterdam. Nicolette Kluijver en Zarayda Groenhart presenteren samen met alle Spuiten en Slikken-oudgedienden een extra lange feestelijke editie van dé talkshow over seks en drugs. De honderdste Spuiten en Slikken is zondag 14 november van 22.05 tot 23.35 uur te zien bij BNN op 3.

Nicolette en Zarayda bieden Minister Donner op het Binnenhof een Spuiten en Slikken-taart aan. Bij de start van het programma noemde hij Spuiten en Slikken een 'risicovol en ongewenst experiment'. Is de Minister inmiddels van gedachten veranderd en eet hij een puntje taart met de dames? Sophie Hilbrand, Sander Lantinga en Filemon Wesselink blikken terug op alle hoogte- en dieptepunten van de afgelopen jaren. Dennis Storm duikt voor deze feestelijke gelegenheid nog één keer zijn Pornohoek in en nieuwkomers Manuel Broekman en Geraldine Kemper struinen als cupido's het feest af.

Nog voordat er in 2005 ook maar één minuut Spuiten en Slikken is uitgezonden wordt er in binnen- en buitenland geschokt gereageerd. Vrijwel niemand heeft een goed woord over voor een tv-programma waarin zo openlijk met seks en drugs zal worden geëxperimenteerd. Vijf jaar later is Spuiten en Slikken niet meer weg te denken uit de programmering van Nederland 3. In de afgelopen honderd afleveringen hebben er tal van BN'ers aan tafel gezeten om openhartig over hun seks- en drugservaringen te vertellen, van Paul de Leeuw tot Angela Groothuizen en van Boris van der Ham tot Johnny de Mol.

Op spuitenenslikken.bnn.nl kunnen kijkers stemmen op hun favoriete Spuiten en Slikken-fragment. Filemon als Zwarte Speed, Nationale Swaffeldag en wereldrecord joint draaien. De momenten met de meeste stemmen komen tijdens de honderdste uitzending nog één keer voorbij. Stemmers maken kans op kaarten voor het verjaardagsfeest van het jaar tijdens De Nachtspelen in de Westerunie, Amsterdam.