Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

OUDST BEKENDE NEDERLANDSTALIGE FILMSCENARIO GAAT IN PREMIÈRE

Op zondag 14 november 2010 beleeft de "De Bankroet Jazz LIVE!" zijn Nederlandse première in het Tuschinski Theater te Amsterdam.

De film "De Bankroet Jazz" is gemaakt door Leo van Maaren en Frank Herrebout als collagefilm met gebruik van oude filmfragmenten uit het Eye Film Instituut en is gebaseerd op het oudst bekende Nederlandstalige speelfilmscenario, geschreven door Paul van Ostaijen tussen (vermoedelijk) 1919 en 1921.

De vertoning van de film (met live muziek door een 10-mans jazzband!) zal worden voorafgegaan door het programma "Nachtvogel", waarin Evi De Jean in de huid kruipt van Van Ostaijens toenmalige geliefde Emma Clément. Heel bijzonder is het door Wouter van Bemmel op muziek gezette en door Evi De Jean gezongen gedicht "Wiegelied voor de geliefde". (te zien op youtube: http://www.youtube.com/watch?v=gFE7zL1WQ8E)

De muzikale leiding van de Bankroet Jazz Live! is in handen van filmcomponist en jazz trompettist Wouter van Bemmel. De presentatie is in handen van Marcel Vanthilt.

Zie verder ook www.bankroetjazz.nl voor meer informatie en een voorproefje vanuit het Concertgebouw te Brugge.

EINDE PERSBERICHT