Algemene omroepvereniging AVRO


Hilversum, 11-11-2010

EERSTE TELEVISIE INTERVIEW MET DIRECTEUR STEDELIJK MUSEUM IN AVRO'S R.E.L.

In het AVRO-kunstprogramma 'R.E.L.: Romeyn en Lamoree' navigeren acteur en beeldend kunstenaar Michiel Romeyn en kunstrecensent Jhim Lamoree door de hedendaagse wereld van kunst en cultuur. Zij bezoeken kunstenaars en vormgevers en gaan naar musea, tentoonstellingen en voorstellingen.

Deze week verdiepen Michiel Romeyn en Jhim Lamoree zich in conceptuele kunst. In 'R.E.L.: Romeyn en Lamoree' grijpen zij hun kans om, na zeven jaar dicht te zijn geweest, een bezoek te brengen aan het Stedelijk Museum. In het museum spreken zij met directeur Ann Goldstein. In haar eerste televisie-interview legt zij uit waarom zij conceptuele kunst als thema heeft gekozen voor haar eerste tentoonstelling als directeur.

In het van Abbemuseum bediscussiëren de heren de waarde van kunst aan de hand van het 'Free Sol LeWitt' project. Mag het werk van de kunstenaar wel gereproduceerd worden?

En waar kun je beter naar een pianoconcert van Hans Otte luisteren, dan liggend op een bed in een parkeergarage in Heerlen? Romeyn en Lamoree worden er stil van, terwijl het gestapelde Zaansehuisjes paleis van architect van Winden weer voor de nodige opwinding zorgt.

R.E.L.: Romeyn en Lamoree, zondag 14 november om 23.00 uur op Nederland 2.


---