Gemeente Sittard-Geleen


Speld van Verdienste voor Jos van Heeswijk uit Urmond

Sittard-Geleen, 12 november 2010 - Burgemeester Sjraar Cox reiikt op 14 november om 12.30 uur in De Ophovener Molen de Speld van Verdienste van de gemeente Sittard-Geleen uit aan Jos van Heeswijk, secretaris van de Stichting Oorlogsgravencomité Sittard.

De Stichting Oorlogsgravencomité Sittard organiseert sinds 1946 de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst bij gelegenheid van Klaprooszondag, de 2e zondag in november.

Hierbij wordt de bevrijding van Sittard door de Britten herdacht. Bij deze herdenking wordt stil gestaan bij de opofferingen die de militairen destijds geleverd hebben. Bovendien worden nabestaanden opgespoord en de stichting stelt hen in de gelegenheid om de jaarlijkse herdenkingsplechtigheid bij te wonen. Naast de secretaristaken houdt de heer Van Heeswijk zich met name bezig met het opsporen van de nabestaanden. Hij heeft sinds 1983 zitting in het bestuur en de secretarisfunctie vervult hij inmiddels circa 15 jaar.

U bent van harte welkom om deze uitreiking bij te wonen op zondag 14 november in Restaurant De Ophovener Molen, Molenweg 65 te Sittard.


---