Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - DEN HAAG, DINSDAG 2 NOVEMBER 2010

Datum: zondag 14 november 2010
Tijd: 14.00 uur
Locatie: Filmhuis Den Haag - Spui 191 - Den Haag

MOVIES THAT MATTER - Shout

In het kader van Movies that Matter wordt elke maand een film getoond die een gezicht geeft aan mensenrechten en de blik op onze wereld verruimt. In aansluiting op de film organiseert Kosmopolis Den Haag een verdiepingsgesprek met bijzondere gasten.

Film
In de documentaire 'Shout' (Ester Gould, Sabine Lubbe Bakker, 2010) volgen we de twee tieners Ezat en Bayan, die in de door Israël bezette Golan Hoogte wonen. De twee vrienden gaan studeren in Syrië en proeven van de 'vrijheid'. Ze hebben hun dromen maar zien zich verscheurd door hun liefde voor huis en haard, want eenmaal gekozen voor Syrië, mogen ze niet terugkeren naar de Golan.

Debat
Hoe is het om als jongere in bezet gebied te wonen en met zulke dilemma's te maken te krijgen? Hoe behoud je de kracht om in zulke omstandigheden het leven een positieve draai te geven? Het zijn vragen die aan de orde komen in het debat 'Kunst van leven in bezet gebied' dat direct volgt na de vertoning van 'Shout'. Sprekers: Ingrid Rollema (beeldend kunstenaar, Nederlandse Hope Foundation), Ghada Zeidan (programmaleider United Civilian for Peace) en Anja Meulenbelt (publiciste, Stichting Kifaia). Moderator van de middag is: Imad El Kaka.

Volgende aflevering
Zondag 12 december: The Red Chapel (Mads Brügger, 2009) ***



Ingezonden persbericht