Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.10 uur

Utrecht, 14-11-2010

Straatrover vlucht uit angst voor foto

UTRECHT Een straatrover raakte in paniek en sloeg zaterdagmiddag op de vlucht omdat hij bang was dat een slachtoffer een foto van hem had gemaakt.

Drie mannen liepen omstreeks 17.30 uur op de Oudegracht. Toen het drietal voor een etalage van een winkel stond te kijken kwam er plotseling een man achter hun staan. Eén van de drie mannen rende weg omdat hij doorhad dat de man van plan was een beroving te plegen. De twee andere werden door de man, met vermoedelijk een mes, bedreigd. De verdachte staakte zijn actie toen hij zag dat de gevluchte man mogelijk een foto van hem maakte. Hij rende weg in de richting Bemuurde Weerd Oostzijde.

De politie is op zoek naar getuige(n). Het signalement van de verdachte luidt; man met getinte huidskleur, rond de 35 jaar oud, normaal postuur, brede kaaklijn en ingevallen wangen. Verder had hij grote donkere ogen, donkere wenkbrauwen en een brede neus. Hij droeg een donkere trainingsbroek, een donkergekleurd gewatteerd jack en gymschoenen. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Inbrekers door politiehond ontdekt

UTRECHT In de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 november heeft de politie in een pand aan de Catharijnesingel twee inbrekers met behulp van een politiehond aangehouden.

De politie kreeg rond 04.40 uur een melding dat er uit een pand aan de Catharijnesingel klopgeluiden waarneembaar waren. Agenten gingen ter plaatse en constateerden dat er zich een aantal personen in het pand bevond. Omdat onduidelijk was waar de verdachten zich bevonden werd de hulp van een politiehond ingeroepen. De hond doorzocht het pand en bleef uiteindelijk bij een deur staan. Agenten hoorden achter de deur stemmen.

Toen de deur open werd gemaakt zagen de agenten twee verdachten, 27 en 29 jaar uit Utrecht en zonder vaste woon of verblijfplaats, op de bovenste trede van een drie meter hoge keukentrap staan. Het tweetal was doodsbang voor de hond en wilde alleen naar beneden komen als de hond weg zou gaan. Uiteindelijk werden de mannen aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Rijden onder invloed zonder rijbewijs

UTRECHT De politie heeft zaterdagavond een man op het Zandpad aangehouden omdat hij zonder rijbewijs onder invloed op een scooter reed.

Tijdens de surveillance kregen agenten rond 23.50 uur de melding dat een dronken man op een scooter over het Zandpad reed. Via het cameratoezicht was gezien dat twee jongens op een scooter eerder waren gecontroleerd door de politie. Hierbij was de bestuurder bekeurd omdat hij onder invloed was. Nu was zijn vriend gaan rijden. Echter deze was ook onder invloed. Op de Jagerskade werd de 19-jarige man uit Woerden aan de kant gezet.

De Woerdenaar werd aangehouden. Op het bureau wees de ademanalyse 305 ug/l uit. Ook bleek dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs. Met een aantal bekeuringen op zak kon de man het bureau weer verlaten.

Inbreker aangehouden

UTRECHT Vrijdagavond heeft de politie een man aangehouden omdat hij ingebroken had bij een huis aan de Stanleylaan.

Omstreeks 19.35 uur werd door getuigen naar de politie gebeld omdat men zag dat een groepje jongeren aan het inbreken was bij een huis aan de Stanleylaan. Agenten gingen ter plaats en zagen dat een aantal jongeren bij het zien van de politie ervandoor ging. Het lukte de agenten om een aantal jongens op te pakken. Uit onderzoek bleek dat één jongen, 18 jaar uit Utrecht, verantwoordelijk was voor de inbraak. Agenten gingen naar de woning van de jongen en hielden hem thuis aan. De rest van de jongens werd in vrijheid gesteld.

Aangehouden met (nep)vuurwapen

UTRECHT Vrijdagmiddag heeft de politie op het Oppenheimplein een man aangehouden omdat hij in zijn auto een (nep)vuurwapen had liggen.

Tijdens een controle op het Oppenheimplein werd een 22-jarige bestuurder uit Den Haag gecontroleerd. De controle werd samen met mensen van de belastingdienst uitgevoerd. Toen één van de belastingmedewerkers op zoek ging naar het chassisnummer, zag hij onder de mat van de bijrijdersstoel een vuurwapen liggen. De medewerker sloeg alarm en gaf dit aan de agenten door. De bestuurder werd direct aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat het een nepvuurwapen betrof. Het wapen was bijna niet van echt te onderscheiden. De Hagenaar werd in verzekering gesteld.

Beroofd van mobiele telefoon

UTRECHT In de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 november vond op het Janskerkhof een beroving plaats. Hiervan werd een man het slachtoffer.

Een 27-jarige man uit Utrecht liep omstreeks 05.15 uur ter hoogte van de kruising Janskerkhof met de Boothstraat. De man liep met zijn mobiele telefoon in zijn hand. Plotseling stonden vier mannen voor hem. De mannen gingen in een rondje om het slachtoffer staan. Een van de verdachten bedreigde de man met een mes en trok de mobiele telefoon uit zijn hand. Hierop vertrok het viertal. De politie is op zoek naar getuige(n).

Het signalement van de man met het mes luidt; man, normaal postuur en tussen de 1.70 en 1.75 mtr. lang. Hij droeg een zwart glimmend jack met capuchon en een sjaal voor zijn mond. De andere drie verdachten waren in het donker gekleed en hadden allen een capuchon over hun hoofd. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel. : 0900 88 44.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op het Smakkelaarsveld vond in de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 november een aanrijding tussen twee autos plaats. Eén man raakte gewond.

Omstreeks 03.25 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op het Smakkelaarsveld. Ter plaatse troffen agenten twee autos aan die mogelijk beide total loss waren. Eén van de bestuurders, een 36-jarige man uit Utrecht, was gewond geraakt. De andere bestuurder, een 24-jarige man uit Woerden, was zeer opstandig en bleef roep dat hij door het groen verkeerslicht was gereden. Na een blaastest bleek dat de 24-jarige man gedronken had. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier wilde de man op geen enkele manier meewerken aan een ademanalyse. Hierop werd zijn rijbewijs ingenomen en de man ingesloten. Via het cameratoezicht werd, achteraf, gezien dat de Woerdenaar met hoge snelheid het rode verkeerslicht op de kruising had genegeerd. De Utrechter werd door het ambulancepersoneel ter plaatse geholpen.